Acasa > Articole > Doza De Realitate > 2000 de euro, un an de libertate

2000 de euro, un an de libertate

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări penale faţă de inculpatul SZEKELY ADALBERT CORNEL, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – 2 mai 2011, inculpatul Szekely Adalbert Cornel, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a pretins şi primit de la două persoane denunţătoare suma de 6.000, respectiv de 4.000 euro, pentru ca, prin influenţa pe care susţinea că o are pe lângă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, să determine pronunţarea unor soluţii mai blânde într-un dosar în care soţii denunţătoarelor erau judecaţi pentru infracţiuni de crimă organizată şi în care cei doi fuseseră condamnaţi de instanţa de fond. Practic, suma pretinsă de inculpatul Szekely Adalbert Cornel reprezintă 2.000 de euro pentru fiecare an de detenţie care s-ar scădea din pedeapsa pronunţată în primă instanţă faţă de cei doi soţi ai denunţătoarelor.
La data de 2 mai 2011, inculpatul Szekely Adalbert Cornel a fost prins în flagrant delict după ce a primit de la cele două denunţătoare suma de 10.000 de euro ca obiect al infracţiunii de trafic de influenţă.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 2 mai 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 3 mai 2011, inculpatul este prezentat Curţii de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.