Acasa > Articole > Doza De Realitate > Avocat trimis în judecată

Avocat trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului COCHIOR BEJAN PAVEL, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă;

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La sfârşitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2014, inculpatul Cochior-Bejan Pavel, a pretins de la 3 martori denunţători suma de 19.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea unui dosar penal, care-l privea pe unul dintre ei.
De asemenea, inculpatul a promis că îi va determina pe judecători să pronunţe o decizie favorabilă (o pedeapsă mai redusă, ori cu suspendare) faţă de unul dintre denunţători.
Denunţătorii s-au întâlnit de mai multe ori cu inculpatul Cochior-Bejan Pavel, de fiecare dată acesta precizând că dispune de – blat şi relaţii – astfel încât unul dintre ei să obţină o sentinţă favorabilă, mai mică decât cea pronunţată în fond sau în apel.
Iniţial, inculpatul a pretins suma de 12.000 euro, în final stabilind că pentru a “mişca ceva” este nevoie de 19.000 euro.
La data de 15 iulie 2014 s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 19.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.