Acasa > Articole > Doza De Realitate > "Biserica" SRL

"Biserica" SRL

Aici n-o sa gasesti nici macar din intimplare cersetori (!?). In schimb, cea mai mare parte a gradinii care inconjoara biserica este acoperita de cruci din marmura ale caror preturi sint cuprinse intre 450 si 1900 de lei. Exista chiar si un numar de telefon la care se pot face comenzi. Adica totul este este organizat dupa cele mai stricte reguli comerciale.
Pesemne ca pentru aceasta activitate se platesc si taxe catre stat, deoarece -asa cum da asigurari purtatorul de cuvint al Patriarhiei, parintele Constatin Stoica – “aceste activitati sint cuprinse in Codul fiscal. Trebuie verificat doar daca au si acordul Arhiepiscopiei”.

Noroc ca nu se platesc impozite si pentru banii din cutia milei, pentru donatiile mai mici sau mai mari facute de catre drept credinciosi, cum nu se platesc nici pentru taxele de nunta, botez sau inmormaintare. Nu de alta, dar la nici un astfel de eveniment nu se elibereaza facturi si/sau chitante.
Cum nu se elibereaza nici macar bon fiscal atunci cind cumperi luminari, iconite, carti bisericesti sau alte obiecte de cult.

Revenind, insa, la biserica “Nasterea Maicii Domnului” “Sfintul Dumitru”, aceasta mai are o particularitate: este, totusi, atit de saraca, incit nu-si permite nici macar sa plateasca gunoierii. Drept urmare, daca in fata bisericii si pe laterale stau sirurile de cruci, in spate au fost depozitate mai multe piese vechi de mobilier scoase din uz, precum si niste saci mari cu gunoi.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.