Acasa > Articole > Doza De Realitate > Doru Maries nu renunta!

Doru Maries nu renunta!

Comunicat de presa

19 sept. 2009

1. Astazi, 19 sept. 2009, Teodor Maries intra in cea de-a 47-a zi de greva a foamei, greutatea acestuia fiind sub 61 kg. Chiar daca starea fizica a lui T.Maries este in continua degradare, starea psihica este foarte buna.

2. Teodor Maries a primit prin fax, de la prefectura din STRASBOURG, aprobarea de a protesta Luni 21 sept. si Marti 22 sept. în faţa PARLAMENTULUI EUROPEAN de la Strasbourg.
T.Maries va manifesta la Strasbourg ca grevist al foamei intr-a 50-a zi pentru o solutie juridica in dosarele Revolutiei romane. Printre altele, T.Maries va cere la Strasbourg o clarificare a faptului ca CEDO nu a raspuns deloc solicitarilor Asociatiei 21 Decembrie 1989 in primele 45 de zile de greva a foamei, fapt fara precedent.

3. Copierea dosarului revolutiei este facuta in proportie de peste 80% si se estimeaza ca maine va fi gata. La cererea lui T.Maries, ieri 18 sept, in paralel cu copierea, a inceput certificarea prin stampilare a sutelor de mii de file din dosarul revolutiei, maine urmand probabil sa inceapa certificarea si prin semnare. Initial, Parchetul a intentionat sa predea dosarul fara certificarea filelor, chiar daca multe declaratii manuscrise din dosar sunt facute pe simple coli de hartie fara nici un insemn oficial.

4. Ieri 18 sept., T.Maries a depus o cerere scrisa la conducerea Parchetului prin care a cerut o copie integrala a documentelor din dosarul revolutiei, inclusiv a inregistrarilor audio si video facute in perioada 14-27 dec.1989 de catre serviciile armatei si alte servicii speciale. Cererea a fost aprobata, copiile urmand a fi facute astazi.

5. Ieri 18 sept., la cererea lui T.Maries, Procurorul general a dispus ieri trimiterea de adrese la toate unitatile militare din tara implicate in evenimentele sangeroase din dec.1989 pentru ca acestea sa raspunda daca documentele legate de acele evenimente mai sunt secretizate. Procurorul general a mentionat ca adresele vor pleca in tara cu mentiunea de a se raspunde urgent intrucat T.Maries se afla in greva foamei. Mentionam ca aceasta eventuala secretizare incalca decizia CEDO. T.Maries a aratat conducerii Parhetului ca o parte din aceste documente asa-zis secretizate sunt de fapt publice, unele de peste 10 ani, respectiv cele din dosarele Timisoara, Cluj si Sibiu, care au fost pe masa judecatorilor, iar cealalta parte a fost trimisa integral comisiei parlamentare care a investigat in 1992 evenimentele sangeroase din decembrie 1989, fapt pe care procurorii nu il stiau.

6. Duminica, 20 septembrie, orele 12.00, T.Maries, avocatii Asociatiei 21 Decembrie 1989 si reprezentantii sociatatii civile, vor fi prezenti la o conferinta de presa care va avea loc la sediul Asociatiei 21 Decembrie 1989 din Bucuresti, str.Batistei nr.24A.
Vor fi abordate urmatoarele subiecte:
– Prezentarea in premiera a rapoartelor medico-legale apartinand eroilor Revolutiei impuscati dupa data de 22 Decembrie 1989 – falsuri profesionale; precum si numele medicilor care le-au intocmit;
– Situatia Dosarului 97/P/1990 (Dosarul Revolutiei – 21 Decembrie), aflat la Parchetul General, in stare de predare;
– Datorita lipsei de reactie a Curtii Europene a Drepturilor Omului timp de 45 de zile, Teodor Maries, aflat in greva foamei, impreuna cu avocatii Asociatiei, vor fi prezenti la Strasbourg luni si marti, 21 respectiv 22 septembrie;
La ora 12.30 este invitat la conferinta fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, intrucat revolutionarii doresc sa-i inmaneze o copie dupa certificatele de constatare medico-legale de la Institutul Mina Minovici cu cei ucisi in masacrul neocomunist, respectiv dupa ziua de 22 decembrie 1989.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.