Acasa > Articole > Doza De Realitate > Marş comemorativ şi concert de colinde

Marş comemorativ şi concert de colinde

APEL CATRE BUCURESTENI

Revolutionarii cheama bucurestenii in seara zilei de 21 decembrie la un mars de comemorare in memoria celor care in urma 20 de ani au murit pentru libertate. Marsul va incepe la ora 17.20 de la Universitate, fantana de la Arhitectura, iar la ora 17.30 se va opri in fata salii Dalles, locul unde s-a deschis focul in plin in manifestanti acum 20 de ani.

Acum 20 de ani romanii au invins frica omniprezenta in societate si s-au ridicat impotriva regimului comunist. Pe 21 decembrie 1989 si in noaptea ce a urmat, zeci de bucuresteni au fost omorati si mii au fost raniti, arestati si torturati deoarece au avut curajul sa ceara Libertate si Democratie.

Adevarul despre acele evenimente nu este deplin cunoscut, iar cei care au ordonat crimele nu au fost condamnati. In aceasta zi de comemorare este mai important daca noi dovedim bun simt si respect pentru curajul tinerilor din Decembrie 1989.

Lansam un apel catre toti bucurestenii, care au respect de sine, sa isi onoreze cum se cuvine eroii ce le-au daruit libertatea platind cu viata acest cadou insangerat.

Ii chemam pe toti cei care au avut curajul sa fie in strada alaturi de noi pe 21 Decembrie 1989 si care acum au curajul sa treaca peste dezamagirile ce au urmat pentru a spune tinerilor de azi ca oricine poate avea libertate si demnitate, indiferent cate gloante si tancuri li se opun.

De asemenea, lansam un apel aparte catre tinerii bucuresteni sa vina pe 21 decembrie pentru a-i omagia pe liceenii si studentii care acum 20 de ani au murit in fata gloantelor si tancurilor fortelor de represiune comunista.

Traseul marsului reuneste locurile importante unde au fost reprimati manifestantii in seara de 21 Decembrie ale Revolutiei din Decembrie 1989: Piata Universitatii – Baricada de la Inter – Dalles – Gradinita (acum McDonald’s Romana) – Piata Romana – Calea Victoriei – Piata Revolutiei – Sala Dalles.

Manifestatia va fi urmata de concertul COLINDE PENTRU EROI la ora 19.00 la Sala Dalles, organizat de elevi ai liceelor Dinu Lipatti si Constantin Brancoveanu.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.