Acasa > Articole > Doza De Realitate > Oprescu se lasă şantanjat pe banii noştri!

Oprescu se lasă şantanjat pe banii noştri!

Dacă nu i-a ieşit pasenţa cu majorarea taxelor pentru bucureşteni, aşa-zisul independent Oprescu găseşte alte căi de spoliere a populaţiei. Una dintre ele intră în vigoare cu data de 14 decembrie Anul Domnului 2009. Adică de astăzi.

De cînd i s-au destrămat iluziile cotroceniste, edilul general al Capitalei o ţine tot într-o apariţie publică: ba la o inaugurare întîrziată de pod finalizat doar “pe unde vede soacra”, ba la o decernare de premii, ba la niş-te-miri-ce altă porcărie. Important e să vină acolo şi cîţiva căţeluşi din presă. Nici ziua de 14 decembrie nu face excepţie.

Ba chiar se poate spune că va avea o zi încărcată, avînd în vedere că la ora 13.00 “va face o vizită e lucru la pasajul Basarab”. Normal că este o vizită anunţată. Chiar cu cîteva zile înainte pentru cei care îşi iau leafa de-acolo, astfel încît Sorin Oprescu să găsească aproape totul în regulă. Aproape, pentru că, deh, trebuie să aibă şi el ceva de criticat.

Pînă atunci, însă, va mai cheltui cu generozitate o sumă impresionantă de bani. Evident, din puşculiţa Primăriei. Nu în interes propriu, ci “pentru bunăstarea şi confortul bucureştenilor”. Iar cum un obiectiv atît de important nu-l poate realiza de unul singur, Oprescu îşi uneşte, la orele 10.00, puterile cu cele ale lui Bruno Daniel Paul Roche, director general al S.C. Apa Nova S. A.

Cu această ocazie cei doi vor semna “un document de poziţie (??!) cu privire la asigurarea unui nivel ridicat de satisfacţie a populaţiei în raport cu serviciul public de alimentare cu apă şi canalizare în Capitală”, informează Biroul de presă al Primăriei.

Şi dacă partea cu poziţia şi nivelul de satisfacţie este cel puţin neclară, ce urmează e cît se poate de limpede: “De asemenea, scrie în acelaşi comunicat, se va semna un protocol prin care Apa Nova va asigura operarea şi întreţinerea fântînilor ornamentale, a cişmelelor publice, dar şi a hidranţilor de incendiu (NOTA BENE!) din Bucureşti şi un document prin care municipalitatea va plăti Apa Nova facturile restante ale RADET pentru anul 2008, concesionarul renunţînd la plata penalităţilor de întîrziere aferente datoriei principale, dar şi la acţiunile în justiţie demarate contra RADET”.

Adică şantaj pe faţă: Primăria mai adaugă o căruţă de bani la cea pe care deja i-o plăteşte Apei Nova pentru a stinge datoriile RADET, şi încă două căruţe de bani pentru că aceeaşi Apa Nova se va preface că mai prestează nişte servicii.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.