Acasa > Articole > Doza De Realitate > Politişti criminali

Politişti criminali

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor PAPUZU BOGDAN-EUGEN şi MILITARU CONSTANTIN-COSMIN (agenţi de poliţie) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav, arestare nelegală şi cercetare abuzivă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În noaptea de 17-18 noiembrie 2008, în sediul unei secţii de poliţie situat pe raza judeţului Gorj, inculpaţii i-au aplicat cu deosebită intensitate victimei D.N. (aflată în imposibilitate de a se apăra) multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni, inclusiv un traumatism cranio-cerebral cu fractură liniară de boltă, contuzii hemoragice cerebrale, ce au condus la decesul victimei. Inculpaţii PAPUZU BOGDAN-EUGEN şi MILITARU CONSTANTIN-COSMIN au exercitat asupra victimei violenţe, aceasta fiind lovită de mai multe ori (urmate de cel puţin şapte căderi ale acesteia), context în care cei doi inculpaţi i-au cerut în repetate rânduri să recunoască comiterea unei fapte de furt.

Din rapoartele de expertiză medico-legală întocmite în cauză a rezultat faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii, consecinţă a leziunilor cranio-cerebrale, ce s-au putut produce prin lovire cu şi de plan dur.

Urmărirea penală în cauză a fost efectuată de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Reamintim faptul că Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, a dispus preluarea dosarului de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie având în vedere complexitatea cauzei şi mediatizarea acesteia şi pentru soluţionarea cu celeritate a dosarului.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Caraş-Severin, ca instanţă de judecată desemnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin sentinţa penală din 02.11.2012.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale È™i trimiterea rechizitoriului la instanÈ›ă, spre judecare, situaÈ›ie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumÈ›iei de nevinovăÈ›ie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.