Acasa > Articole > Doza De Realitate > Subalternii lui Chiliman iau şpagă la greu

Subalternii lui Chiliman iau şpagă la greu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

NICOLA TEODOR-BOGDAN, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă,

TĂMĂŞANU EUGEN, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă,

FOLEA VIRGIL-VALENTIN, angajat la AdministraÈ›ia Domeniului Public Sector 1, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,

BOGDAN VASILE-SILVIU, PANDELEA OVIDIU-FLORIAN, ambii inspectori la PoliÈ›ia comunitară din cadrul Primăriei Sector 1, la data faptelor şi TROCAN NICOLETA TAMARA, consilier asistent la primăria Sectorului 1 Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunilor septembrie – decembrie 2008, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, reprezentant al unei societăţi comerciale, fiind interesat de obÈ›inerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil, prin intermediul inculpatului TămăÈ™anu Eugen, a apelat la funcţionari din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, în vederea aprobării PUZ – ului de către funcÈ›ionarii Primăriei Municipiului BucureÈ™ti.
În acest context, inculpatul Folea Virgil-Valentin, angajat la AdministraÈ›ia Domeniului Public Sector 1, în schimbul folosirii influenÈ›ei asupra funcÈ›ionarilor din cadrul Primăriei Municipiului BucureÈ™ti, a pretins pentru sine suma de 12.000 de euro. Această sumă a fost pretinsă prin intermediul inculpaţilor Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu, funcţionari în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, care, la rândul lor, au mai pretins pentru ei, în schimbul acestei intermedieri, suma de 6.000 de euro, astfel că inculpatului Nicola Teodor-Bogdan i-a fost pretinsă, în total, suma de 18.000 de euro. În demersul lor, Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu au fost sprijiniţi de inculpata Trocan Nicoleta – Tamara, funcţionar în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.
Din totalul sumei de 18.000 de euro pretinse, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, cu ajutorul inculpatului Tămăşanu Eugen, a remis inculpatului Folea Virgil-Valentin, prin intermediul inculpaţilor Pandelea Ovidiu-Florian È™i Bogdan Vasile-Silviu, suma de 10.000 de euro, în două tranşe, în scopul menţionat mai sus. Din suma de 10.000 de euro, lui Folea Virgil-Valentin i-a revenit suma de 6.500 euro, iar inculpaţilor Pandelea Ovidiu Florian È™i Bogdan Vasile-Silviu – câte 1.750 euro pentru fiecare.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpatului Pandelea Ovidiu-Florian.

Facem precizarea că inculpatul Bogdan Vasile-Silviu a mai fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie (detalii în comunicatul nr. 233/VIII/3 din 29 septembrie 2009) şi, în acest dosar, la data de 5 octombrie 2011, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 5 ani închisoare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul BucureÈ™ti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.