Acasa > Articole > Doza De Realitate > "Tripleţii lui Voicu" au fost arestaţi

"Tripleţii lui Voicu" au fost arestaţi

Arestat, liber, arestat. Aceasta este “aventura pe care au trăit-o, în decurs de numai cîteva ore, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic. Reţinuţi joi de către DNA, vineri au fost aduşi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a se judeca cererea de arestare preventivă. Cum ordonanţele de reţinere au expirat cu mult înainte de finalizarea audierilor, cei trei au fost puşi în libertate. Seara, tîrziu, mandatele de arestare preventivă pentru 29 de zile au fost confirmate.

Marius Locic este primul care s-a prezentat la sediul Direcţiei de Cercetări Penale pentru a fi încarcerat. El a ajuns aici puţin după miezul nopţii. Au urmat, la scurt timp, judecătorul Costiniu şi Costel Căşuneanu.

Înainte de a intra în sediul DCP, Locic – care a venit însoţit de familie şi mai mulţi apropiaţi, s-a limitat la declaraţia devenită tradiţională: “Am încredere în justiţie şi sper că adevărul va ieşi la iveală”.

La scurt timp şi-a făcut apariţia şi Florin Costiniu, însoţit de soţia sa, Viorica Costiniu, judecător şi preşedinte de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România. De altfel, ea este şi cea care a făcut o scurtă declaraţie pentru presă: ”Sunt mulţumită de modul în care s-a desfăşurat şedinţa de judecată, dar dezamăgită de decizie”.

Ultimul care s-a prezentat pentru a fi încarcerat, Costel Căşuneanu, a fost şi cel mai volubil: "Asta-i decizia, o acceptăm, ne-o asumăm. Nu aştept prea multe nici după recurs, nu vedeţi că totu-i politic? Ce dracu’?!".

Apărătorii celor trei au declarat deja recurs împotriva arestării, iar acesta urmează să fie judecat luni.

Marius Locic, Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu au fost arestaţi pentru presupusă implicare în dosarul în care senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de comiterea mai multor acte de mare corupţie.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.