Acasa > Articole > Doza De Realitate > "VĂ CEREM SĂ ACŢIONAŢI ACUM, PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!"

"VĂ CEREM SĂ ACŢIONAŢI ACUM, PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!"

APEL UMANITAR
semnat de peste 30 de organizaţii civice şi sindicale
c ă t r e
D-l Traian Băsescu – Preşedintele României
D-l Emil Boc – Prim-Ministru
D-l Virgil Andreieş – Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii
D-l Cătălin Predoiu – Ministrul Justiţiei

 

16 septembrie 2009

VĂ CEREM SĂ ACŢIONAŢI ACUM,
PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!

Stimate Domnule Preşedinte al României,
Stimate Domnule Prim-Ministru,
Stimate Domnule Preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii,
Stimate Domnule Ministru al Justiţiei,

PENTRU A NU RISCA SĂNĂTATEA SAU, DOAMNE FEREŞTE!, VIAŢA LUI TEODOR MĂRIEŞ CARE SE AFLĂ ÎN CEA DE-A 44-A ZI DE GREVĂ A FOAMEI pentru publicarea probelor juridice despre masacrul din decembrie 1989 şi fratricidul din iunie 1990, solicităm Preşedinţiei României, Guvernului, Ministerului Justiţiei şi Consiliului Superior al Magistraturii, să împrumute imediat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un număr de 100 (o sută) de aparate xerox în stare de bună funcţionare şi 400.000 de coli de hârtie format A4, toate acestea fiind necesare FINALIZĂRII ÎN CURSUL ZILEI DE AZI 16 SEPT. A COPIERII DOSARULUI REVOLUŢIEI (dosarul nr.97/P/1990) care conţine peste 800.000 de file, în vederea publicării acestuia de către Asociaţia 21 Decembrie 1989.
Aşa cum ştiţi, la întâlnirea de la Cotroceni din 8 sept. a.c., Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, a declarat că nu va înceta greva foamei până ce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu va transmite către Asociaţia 21 Decembrie 1989 copia integrală a Dosarului Revoluţiei conform hotărârii Curţii Europene a Drepturilor Omului.
Precizăm că astăzi Teodor Mărieş a intrat în cea de-a 44-a zi de grevă a foamei, greutatea lui fiind în prezent de 61 kg 650 grame. Subliniem că la controlul medical al acestuia, efectuat la 14 sept. a.c, la Centrul Medical Clinic de Diagnostic şi Tratament DORIS „Dr. Dumitru Magherescu”, s-au constatat grave probleme de sănătate.
Subliniem de asemenea că Teodor Mărieş nu cedează deloc presiunilor noastre de a nu-şi risca sănătatea sau viaţa.
Menţionăm că la sesizarea Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât la data de 10 sept. a.c. că decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului de a se transmite Asociaţiei 21 Decembrie 1989 întregul dosarul al revoluţiei, trebuie respectată necondiţionat de către Parchet.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.