Acasa > Articole > Doza De Realitate > Viceprimarul din Lereşti – Argeş, dat pe mîna Parchetului

Viceprimarul din Lereşti – Argeş, dat pe mîna Parchetului

 

Sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în cazul domnului ION DRAGOMIR, viceprimar al comunei Lereşti, judeţul Argeş.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii cu privire la săvârşirea de către domnul ION DRAGOMIR, viceprimar al comunei Lereşti, judeţul Argeş, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerinţele Legii nr. 176/2010 în ceea ce priveşte informarea persoanelor evaluate, domnul ION DRAGOMIR fiind informat, prin adresa nr. 44115/G/I.I./05.04.2011 (confirmare de primire din data de 07.04.2011), despre declanşarea activităţii de evaluare, precum şi cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 14.04.2011, domnul ION DRAGOMIR a depus la dosarul de evaluare o serie de documente.

Conform prevederilor art. 21 din Legea nr. 176/2010, inspectorul de integritate a constatat, în urma evaluărilor demarate la data de 17.11.2010, existenţa indiciilor privind săvârşirea de către domnul ION DRAGOMIR a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României, ca urmare a declarării necorespunzatoare a adevărului cu privire la veniturile dobândite şi proprietăţile deţinute, după cum urmează:

– în declaraţiile de avere completate È™i depuse de către domnul ION DRAGOMIR în perioada 2008 – 2010:

• nu au fost menţionate veniturile realizate în anii fiscali 2007, 2008 È™i 2009, în calitate de Viceprimar al Comunei LereÈ™ti, respectiv, în calitate de angajat al unei societăţi comerciale;

• menţiunile cu privire la veniturile realizate de soţia acestuia, doamna Silvia Dragomir, în perioada 2008 – 2010, nu corespund realităţii;

• acesta nu a menţionat un autoturism marca Chevrolet Kalos, aparţinând soţiei acestuia, datoriile în cuantum de 60.860 LEI È™i 4.350 EURO, respectiv, o anexă imobil în suprafaţă de 245 mp, situată în Comuna LereÈ™ti, Sat Pojorâta.

 

Având în vedere cele de mai sus, a fost dispusă sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu privire la posibila săvârşire de către domnul ION DRAGOMIR, Viceprimar al Comunei LereÈ™ti, Judeţul ArgeÈ™, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută È™i pedepsită conform prevederilor art. 292 din Codul Penal al României.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

 

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.