Acasa > Articole > Editorial > MINICRONICA NOPŢII/ Necredinciosu zice: nu mai vreau pace…

MINICRONICA NOPŢII/ Necredinciosu zice: nu mai vreau pace…

Nu mai vreau pacea mieilor, decât dacă pacea lor e păzită de poliţişti-miei, de prefecţi-miei, de parlamentari-miei. O pace cu lupii paznici la miei este o pace mincinoasă, nocivă.

Când îl văd pe Băsescu hăhăind cinic, nu mai vreau pace. Când o văd pe Elena Udrea minţind ca în mahalaua Ferentarilor, nu mai vreau pace. Când o văd pe Roberta Anastase sfidând în maniera Gestapoului, nu mai vreau pace. Când un partid întreg minte cu vorbele păpuşarului-dictator, nu mai vreau pace. Pacea aceea este nelegitimă.

Când Opoziţia zisă democrată alege neputincioasă calea păcii oportuniste, nu mai vreau pace. Când poporul e îngenunchiat în sărăcie şi năucit de minciună, democratia merge pe picioare de mămăligă. Nu mai vreau pace.

Vreau pacea obţinută cu mijloacele cu care ne este impusă. Să dialogăm în singura limbă pe care o poate accesa Puterea. FERMITATE contra sfidare. UNITATE contra dezbinare.

Statul de drept nu mai este operant; nu-i putem folosi mijloacele împotriva samavolniciei. Decât dacă acceptăm fatalitatea neputinţei.

 


Nu uitaţi, în fiecare dimineaţă, în jurul orei şapte, Sentinţa vă aşteaptă cu zece rînduri de Necredinciosu în
Minicronica Nopţii
. Tot aici puteţi să vă spuneţi şi voi părerea în legătură cu cele citite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.