Acasa > Articole > Politic > Legea minorităţilor

Legea minorităţilor

 

Din totdeauna, la vot, la diferite şedinte, peste tot unde există ceva de dezbătut şi de votat, minoritatea se supune majorităţii. Aşa este de când lumea. Nu şi la noi, unde, se pare, legile existente nu ajung şi nu convin anumitor minorităţi de aici şi de peste hotare. Aceşti minoritari se simt frustraţi şi amenintaţi, în memoria lor este încă vie amintirea focurilor din crematoriile naziste, în timp ce alţii vor să poată face toate ticăloşiile din lume la umbra acestei noi legi.

Maimuţărim ceea ce Europa a experimentat cu insucces timp de mai bine de 50 de ani simţindu-se cu musca pe căciulă pentru trecutul mai mult sau mai puţin violent şi colonialist. Mai mult, premierul britanic a recunoscut de curând că politica de stat multinaţional a dat greş. Normal, Europa nu poate fi comparată cu America, tradiţional continent de emigraţie.

Dar staţi puţin, fraţi români! Noi nu am atacat şi ocupat alte naţii, Ştefan cel Mare nu a făcut expediţii după sclavi în India sau Africa; nu am exploatat oamenii de la tropice ca să venim încărcaţi de banane, mirodenii şi aur. Noi chiar ne-am apărat sărăcia şi nevoile şi neamul, am primit întotdeauna pe străini atâta timp cât au venit cu gânduri bune şi ne-am refugiat în păduri când au venit alţii peste noi.

Noi nu suntem obligaţi să facem vreo lege a minorităţilor. NU putem să acordăm nişte supradrepturi! Şi în ce mod? Păi hai să ne declarăm toţi minoritari: care are vreun bunic armean sau vreo mătuşă nemţoaică sau vreun străbunic ucrainean şi aşa mai departe, ca să o ducem mai bine în propria ţară. Şi te prezinţi la Primărie uite, sunt minoritar ţigan pe sfert de la bunica din partea… etc, şi vreau drepturi! Mai mult, se va face din România un stat de imigraţie a tot felul de neamuri din fundurile Africii şi Asiei creînd tot felul de probleme sociale în plus faţă de cele pe care le avem la ora actuală.

Păi unde este egalitatea între cetăţeni dacă cei minoritari vor avea mai multe drepturi decât majoritarii, unde este dreptatea? Acest tip de legislaţie supraconstituţională şi corectitudinea politică au produs o situaţie de incorectitudine faţă de majoritari şi numai. Au generat probleme în ţările occidentale care au aplicat acest tip de protecţie a minorităţilor.

Ori, deja instrumentul de protectie a minorităţilor există. Şi este în fapt al tuturor cetăţenilor. Bineînţeles nu şi al celor care vor să stea pe banii statului român ca refugiaţi, chipurile. Nu pentru cei care vor să îşi vorbească numai limba lor şi deloc cea română. Nu pentru cei care vor, sub aspectul de păstrare a identităţii culturale şi nationale, să smulgă părţi din teritoriul ţării. Nu pentru cei care îşi permit să vândă hărţi în care apare ştirbit trupul României noastre. Acest instrument este Constituţia României care stipulează clar drepturile şi obligaţiile cetăţenilor indiferent de naţionalitate şi de tipul de minoritate. Alte prevederi legale sunt inutile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.