Acasa > Articole > Politic > Primarul Tusac acuză

Primarul Tusac acuză

 

LOCUITORII MANGALIEI INGHEATA IN CASE DIN CAUZA LUPTELOR POLITICE

Vineri seara (18 noiembrie 2011 – n.r.) cetăţenii municipiului Mangalia au descoperit că-şi vor petrece zilele de iarnă, poate şi sărbătorile, fără apă caldă şi căldură.

Conducerea societăţii Callatis Therm SA a stopat furnizarea căldurii şi a apei calde către cetăţeni, pe motiv că Primăria Municipiului Mangalia ar avea restanţe de peste 4.300.000 lei deşi Primăria a făcut toate plăţile la zi, urmând ca societatea să-şi primească banii din subvenţiile de la bugetul de stat (Guvernul României), în urma unei sentinţe judecătoreşti.

Primarul Mihai Claudiu Tusac insistă ca oamenii să nu se lase păcăliţi: ‘în spatele deciziei celor de la Callatis Therm se află deputatul Zanfir Iorguş şi reprezentantul Guvernului în judeţul Constanţa. Disperaţi că vin alegerile şi că s-ar putea să piardă şi de data asta, aceştia au făcut presiuni pentru ca societatea de termoficare să nu ţină cont de oameni, să oprească apa caldă şi căldura, sperând că oamenii vor da vina pe mine! Cum puteam să iau eu această decizie în an preelectoral?! Ce fel de om poţi fi să-ţi faci calcule politice pe sănătatea bătrânilor şi a copiilor?!’

Conducerea Callatis Therm SA nu mai răspunde la telefoanele administraţiei publice locale. Patronilor acestei companii pare să nu le pese că au încălcat grav contractul, criteriile de acordare a licenţei pentru astfel de obiect de activitate, normele guvernamentale etc. prin această decizie luată uniletaral. Cine-i apără? Legea spune că sistarea căldurii poate fi făcută numai în cazul în care există o defecţiune în sistem şi numai după un anunţ prealabil, cu trei zile înainte. Pe de altă parte, societatea este obligată să asigure căldura şi rezerva de combustibil în orice condiţii.

‘Sper ca această nedreptate care li se face locuitorilor Mangaliei să înceteze cât mai curând. E inuman să opreşti apa caldă şi căldură ca să câştigi o luptă politică. Eu personal îndemn orice asociaţie de locatari să dea în judecată firma Callatis Therm şi mă ofer să-i sprijin punându-le la dispoziţie avocaţi pro-bono (gratuit). În contractele pe care Callatis Therm le are separat cu asociaţiile de locatari nu scrie nicăieri că firma are dreptul să oprească apa caldă şi căldura pe motiv că nu şi-au încasat subvenţiile de la stat, în condiţiile în care asociaţiile nu au datorii către ei. M-am aşteptat la orice, la stoparea tuturor proiectelor pe care Primăria le are în derulare, dar nu mi-a trecut nici măcar o fracţiune de secundă prin cap faptul că vor recurge la aşa ceva!”, a mai declarat Mihai Claudiu Tusac.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.