Acasa > Articole > Politic > Războiul intestin al unui partid împotriva întregii lumi

Războiul intestin al unui partid împotriva întregii lumi

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că votul care s-a dat miercuri, 21 iunie, în Parlamentul României şi care a avut drept rezultat căderea Guvernului Grindeanu nu reprezintă finalul acestei crizei politice, una în cadrul căreia PSD a transformat instituţii fundamentale ale statului român în „bâte ale unor găşti de partid“.

„Criza politică pe care am trăit-o în ultimele zile nu a semănat cu nici o altă perioadă de tulburări politice pe care le-a cunoscut România în ultimii 27 de ani. Şi, s-o recunoaştem, crizele s-au succedat în România mult mai des decât momentele de construcţie şi de stabilitate. Există însă un specific al acestei crize – au lipsit în totalitate «băieţii buni», în contextul în care am asistat la o descătuşare de energii distructive în rândul unui singur partid. Ceea ce ar fi trebuit să fie o bătălie politică reglabilă în forurile statutare ale PSD a cuprins însă în întregime Parlamentul României şi Guvernul, două instituţii fundamentale ale statului român transformate în bâte ale unor găşti de partid.

A fost şi mai este încă o bătălie a PSD-ului cu stabilitatea României, cu toţi cetăţenii săi de bună credinţă, votanţi şi nevotanţi ai actualei coaliţii, cu partenerii noştri externi care au asistat uluiţi la o răfuială asemănătoare celor din spatele blocului, transpusă într-o telenovelă de lumea a treia şi cu vizibilitate pe scena mondială. Preşedintele Klaus Iohannis, autorul unor lovituri de imagine în beneficiul României, primit cu cele mai înalte onoruri la Washington şi la Berlin, a fost nevoit să răspundă presei internaţionale la întrebări ale jurnaliştilor care încep să aibă îndoieli privind ataşamentul nostru la valorile Uniunii Europene şi privind angajamentele noastre în cadrul NATO. Pentru lumea normală şi prosperă, o criză de personalitate a unui partid care aruncă stabilitatea internă şi percepţia la nivel internaţional ale României, nu este de închipuit, nu face parte din manualul unei democraţii funcţionale.

Deşi explicaţiile oficiale ale lui Liviu Dragnea nu stau deloc în picioare pentru declanşarea intempestivă a unei crize politice de o asemenea magnitudine, devine tot mai limpede că PSD urmăreşte câştigarea puterii doar pentru a orchestra răfuieli personale sau de grup, pentru a schilodi statul de drept şi a transforma ţara după chipul deformat, hâd al unei grupări politice care promite prosperitate şi livrează haos. Este momentul ca românii să înţeleagă că nici o promisiune a PSD-ului nu mai poate fi credibilă, că nu există la acest partid agenda cetăţeanului, ci agenda privată a câte unui lider vremelnic, dar care îşi imaginează că poate fi Unicul Cârmaci.“

Deputat
Dumitru Oprea
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.