Acasa > Articole > Presa > Jale mare în spitale

Jale mare în spitale

Riscă ani grei de puşcărie pentru că a încercat să asigure supraviţuirea sa şi a familiei sale pentru o zi. Este vorba despre un asistent medical de la Spitalul Colţea care a încercat să vîndă o pungă cu sînge pentru transfuzii.

Potrivit Mediafax, „Un asistent de la Spitalul "Colţea" din Capitală este cercetat după ce a sustras o pungă cu sânge destinat unui pacient şi a încercat să o predea unui centrul de transfuzii, pentru a primi o zi liberă de la serviciu, gratuităţi pe mijloacele de transport în comun şi bonuri valorice de 63 de lei”.

Asistentul medical, care se numeşte Petre Filimon şi are 37 de ani, lucrează la secţia de hematologie a Spitalului "Colţea", au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

În 23 septembrie, fiind de serviciu la spital, el a sustras o unitate de sânge ce trebuia administrată unui pacient şi păstrat-o, timp de trei zile, în congelatorul din locuinţa lui.

La 26 septembrie, asistentul medical s-a dus cu punga de sânge la un centru de transfuzii din Bucureşti, unde a încercat să o predea, în schimbul beneficiilor acordate unui donator.

Şeful centrului a alertat însă Poliţia, astfel că asistentul a fost reţinut, iar în prezent este cercetat, în stare de libertate, pentru delapidare, punerea în primejdie a unei persoane în neputinţă de a se îngriji şi efectuarea de activităţi privitoare la donarea, colectarea, controlul biologic, prepararea, distribuţia şi administrarea sângelui şi a componentelor sanguine umane, fără autorizare din partea Ministerului Sănătăţii sau în alte condiţii decât cele prevăzute în autorizaţia legală ori fără acreditare pentru activităţile respective.

Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Minsterul Sănătăţii, a declarat că au fost alertate toate centrele de transfuzie din ţară, pentru a fi depistate eventuale cazuri similare.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.