Acasa > Editorial > Contra nesimțirii americane/o caleașcă urcă…

Contra nesimțirii americane/o caleașcă urcă…

Liniștea nopții de ieri era spartă de două evenimente pe cât de neașteptate, tot pe atât de răvășitoare în toate sensurile, de la tristețe, la bucurie și explozie de satisfacție. Ultima clasată în Liga 1, Juventus Colentina, învingea Dinamo cu 2-1.

Departamentul de Stat al SUA, anunța Antena3, era dat în judecată de „Judicial Watch” pentru a pune la dispoziție documentele legate de finanțarea activităților politice din România și Columbia de către societatea lui George Soros, „Open Society Foundation”. Iată informația:

„Documentul prezentat de avocații acestui ONG care se ocupă de urmărirea unor finanțări nu foarte clare din partea agențiilor americane vizavi de anumite state, acest document face referire la ambasada americană, dar și la o agenție de cooperare și dezvoltare a SUA. Documentul face referire în mod expres la valoarea finanțărilor și canalelor acestora. Sunt fundații ale lui Soros în România care controlează anumite entități.” – declara Cătălin Harnagea, fost șef SIE, la Antena 3.

Și înapoi la articolul nostru din 6 martie

140.000 de români, agenți ai schimbării, plătiți de SUA

„InPolitics publică articolul intitulat Unde au dispărut cei 140.000 de luptători anticorupție plătiți de SUA? În traducere liberă, titlul rezumă o declarație din 2012 a fostului ambasador american, Mark Gitenstein. Atunci, acesta afirma că țara sa plătește 140.000 de români – activiști politici, cu misia de a inventa scenografii, de a ieși în stradă și a demonstra împotriva corupției…

Ce spunea ambasadorul acum șase ani?

„Oriunde merg în România, mă întâlnesc cu tineri. Mulți dintre ei fie au trăit în străinătate și s-au întors pentru a-și lansa propriile firme, fie lucrează pentru companii occidentale sau sunt activi pe internet.

Pe acești tineri i-au implicat ambasadele SUA, Marii Britanii, Germaniei, Spaniei și Canadei într-un program pe care l-am numit Restart România. (Ambasadorul o afirmă cu mândrie – n.n.) Am creat un website și le-am cerut tuturor românilor interesați să propună idei de utilizare a internetului în lupta împotriva corupției.

100.000 de români au răspuns acelei chemări, oferind idei inteligente, pe care le-am finanțat, de a lupta împotriva unei multitudini de probleme, de la furtul de lemn din pădurile dumneavoastră, până la mita din spitale și parcatul ilegal. Acești cetățeni reformatori folosesc internetul pentru a ataca ceea ce dumneavoastră numiți mentalitatea corupției. Atunci când Romanian American Fund a încercat aceeași idee pentru reformarea sistemului educațional, peste 40.000 de români au răspuns apelului…

Acești 140.000 de „restarteri”, cum îi numim noi, sunt agenți ai schimbării care vor susține aceste reforme și vor sprijini aceste instituții. Așa cum ne spunea Alexis de Tocqueville la câteva decenii de la Războiul de Independență, implicarea cetățenilor este sursă de energie vitală a instituțiilor democratice…”

Imediat după 1989, un individ cu numele Sorin Ovidiu Vântu nu gândea diferit de profesionistul inPolitics Gitenstein. Deosebite îi erau doar vorbele. Și categoriile sociale care-i erau alături. Zicea, pe partea opusă lui Gitenstein, dar cu același obiectiv-țintă: întăriți-vă instituțiile, altminteri le voi distruge cu nonșalanță. Respectiv, va specula punctele slabe ale sistemului și va dansa pe cadavrele acestuia. Neamul insului, dacă nu-i și fudul, nu e ticălos destul.

L-am aflat apoi pe George Soros. Era deasupra comuniunii Gitenstein – Sorin Ovidiu Vântu. Zicea: o societate puternică se bizuie pe instituții puternice: dar ale mele! Le voi crea, nu există cost care să nu merite osteneala. Iar pentru asta, voi lua în sprijin nu slăbiciunile, ci virtuțile sistemului, respectiv, într-un cuvânt, statul de drept. Cel ce-mi pune la dispoziție libertatea de întrunire, libertatea cuvântului și puterea majorității indiferent cum a fost ea constituită. 13 miliarde vor ficheltuite în acest scop, începând cu anul acesta.

Între timp, un primar de Sibiu, domnul Klaus Werner Iohannis, se pregătea, era pregătit de cei precum Vântu-Soroș-Gitenstein, să urce Dealul Cotrocenilor în caleașca visurilor lui”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.