Acasa > Editorial > Faceți-vă de cap/România, sat fără câini

Faceți-vă de cap/România, sat fără câini

Denunțurile despre abuzurile puterii din umbră deversează malurile. Ca-ntr-o mare sărbătoare națională. Gura nu ne mai tace. Nu mai sunt urechi care s-audă. Nici ochi care să vadă. Se împlinește, iată, vorba lui Ion Iliescu: fierbem în suc propriu.

Guvernul Coaliției PSD- ALDE se leagănă răstignit între surzenia prezidențială și Banca Națională, bastionul puterilor străine din Drăgășanii lui Mugur Isărescu. Se lasă seara. În cabinete se numără profiturile. Întâmple-se orice, nouă să ne fie bine!

Mereu întreprinzătorul domn Cioloș profită de atmosfera destinsă pentru a-i furniza președintelui Iohannis partidul cerut de atâta vreme. Poartă un nume parcă extras din glumele cu Bulă: MeReÎ, Mișcarea România Împreună.

Pe tabla de șah, goală acum, umbra lui Iohannis, în geaca roșie din spectacolul eșuat. Nu poate fi acuzat de nimic. În niciun caz de trădare. N-are familie în România. N-are sentimente pentru un popor prost-crescut. N-are guvern. Nu mai are nici bani de aruncat pe armament ieșit din uz. Și, mai ales, n-are adversar. Nici măcar unul slab. Îl salvează Istoria fără eroi contemporani a unei țări care ar fi putut să fie ce nu va mai fi niciodată.

Tăriceanu, Orban, Ponta, Dragnea sunt zațul unui nechezol. Minunile posibile se îndepărtează, dar există. Prima ar putea fi președintele neamț, cuprins într-un vis de mărire legendară. Dacă ar întoarce foaia și ar vedea pagina cu Mihai Viteazu, Vlad Țepeș… Ar avea nevoie doar de El. Din nefericire, „El”-ul  său e în capul său cu minte puțină.

O altă minune l-ar putea avea protagonist pe Liviu Dragnea. Din păcate, putințele de manipulare ale acestuia nu-l ajută într-un caz în care se cere anvergură intelectuală.

Ultima minune ar putea fi provocată de stradă. Respectiv, de o mișcare în sprijinul unui referendum național prin care s-ar pecetlui natura puterii . Dar, iată, strada a fost confiscată de puterea din umbră.

Ca să nu se stingă petrecerea, președintele Iohannis trimite pe tavă autopsiile lui Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu. Ca la bețivi, unde plecați? – nu mai am whisky, nici schnaps, vă trimit niște țuică de-a voastră.

Iar eu nu mai am și alte propuneri. Descurcați-vă singuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.