Acasa > Editorial > Murphy și mai cum?

Murphy și mai cum?

Ați auzit de Murphy? Mult rău a mai făcut el omenirii. E insul din pricina căruia „un lucru început bine sfârșește rău și un lucru început rău sfârșește și mai rău”, iar „nimeni nu e atât de tâmpit, încât să nu devină și mai tâmpit”.   Murphy a strâns în el tot ce poate omul să ducă, și încă ceva pe deasupra. Este universal.

La fel de universal este și biblicul Ecclesiastul. Din pricina lui „Nimic nu mai e nou sub soare”. „Un neam trece și altul vine, doar pământul rămâne”,  „Tot ce se naște crește, se strică și moare”…

Ați auzit de Marx? Și el a făcut mult rău omenirii. La apogeul vieții a zis: „Dintre toți marxiștii pe care-i cunosc, eu sunt singurul nemarxist”. Apoi, s-a stricat; a inventat, teoretic, dictatura proletariatului, a devenit marxist și a murit.

De Hitler este imposibil să nu fi auzit. La apogeul puterii sale, zicea: „Dacă aș fi știut ce voi ajunge, n-aș fi riscat să scriu Mein Kampf”. Rudolph Hess, coautor, fugea la englezi să explice dușmanului insular că Hitler este altceva de cum îl percepe lumea. Între timp, Hitler ajunsese Hitler și, aflând motivul pentru care fostul prieten din tinerețe îl părăsise, a izbucnit în lacrimi, spre stupefacția  marilor hitleriști, care-l cunoșteau altfel. Își adusese aminte că, odinioară, în tinerețea lui, și el a fost un Rudolph Hess utopic. Chestii de-astea!

Ați auzit de medici, sunt sigur. Aceștia s-au născut cu vorba: „Nu există boli, există bolnavi”. Astăzi, medicii, la apogeul meseriei lor, nu mai tratează bolnavi, ci boli. Te doare capul? Iată câteva zeci de remedii, descurcați-vă! Bolnavi sunt doar cei cu averi de peste o sută de milioane.

Ziariștii s-au născut și ei cu o vorbă: „Informarea calificată, corectă, a opiniei publice”. Motto-ul lor de astăzi este: „Inventează orice năzdrăvănie, ratingul să crească”.

Statul drepturilor omului a apărut cu suveranitatea  în piept. Adică, decident în cetate este voința majorității. (Alo, domnul Iohannis?) Cu Vaticanul la Bruxelles. Papă este Comisia Europeană, un conclav cu interese pe cât de imperiale, pe atât de meschine, mai corupt decât popimea. Are ca misie crearea de amăgiri folosindu-se de o strategie ultraelaborată în cultivarea prostului gust, a  urâtului, a eficienței murdare și, în final, a unor slugi docile.

Statul de drept a ajuns, iată, la apogeu. Se strică și este pe moarte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.