Acasa > Editorial > Un vis/Eliberați Europa!

Un vis/Eliberați Europa!

Adormisem cu vorbele ticluite de Giovanni Papini, puse în gura lui Hitler: „Înțelepciunea și virtutea celor din vechime nu au reușit să-i schimbe pe oameni și, la capătul a două milenii, nici creștinismul nu se poate lăuda cu mari reușite. Nimic nu poate șterge ceea ce este înrădăcinat în om, s-a născut odată cu el”.

Hitler eram eu. Ridicasem o Germanie cum nu mai fusese de pe timpul lui Frederic cel Mare. Și pe care, abia după ce pierdusem războiul, o vedeam pe de-a-ntregul posibilă: prosperă, liberă, stăpână a Europei. Aveam dovada: NERECUNOȘTINȚA urmașilor. Le dăruisem lucrul cel mai de preț al omului: țapul ispășitor! Adică, nici usturoi nu mâncaseră, nici gura nu le mirosea. Anglia, Franța, Italia… erau legate de pilonii culpabilității precum algele de stânca milenară.

O Europă liberă însemna în vis altceva decât ce vedeam. Însemna o Polonie liberă, o Croație liberă și o Cehie liberă, și o Ungarie liberă, și o Românie liberă… Însemna o Europă a Europelor libere. Fără dictatul unui Bruxelles având în vârf birocrați mediocri, servili, precum Juncker și Timermans.

Hitler eram eu; deschisesem cerul pentru navetele spațiale, descătușasem mințile unor genii care altfel ar fi rămas în romantismul idilic al veacurilor trecute. Construisem șosele și ridicasem fabrici; și nicicând clasa muncitoare nu fusese mai la ea acasă, în case de odihnă, în drepturi și ștate de plată doldora. Ridicasem, clădisem, creasem,construisem. Libertatea echivala cu eliberarea din catehismul anacronic, slugarnic al Bibiliei. Ca să scăpăm de Dumnezeu trebuia să scăpăm de Satan. Ce rost ar mai fi avut Dumnezeu fără Satan?

Ce vedeam în vis,mă înspăimânta. La mine în țară,puterea era un haloimăs. Preluaseră de la Hitler, care eram eu,  ținta Satan. Oameni precum Iohannis și Dragnea erau dușmani. Aveau la îndemână o Românie care striga după ajutor. Un potențial uriaș era trecut la spate ca ei să se urască. În serviciul cui? mă întrebam. Erau legați la ochi cu bandana prostiei manipulatoare. Revoluționarii vocali precum Cristian Tudor Popescu, Tudor Chirilă… nu construiau, nu clădeau, nu creeau; doar ucideau. Cu ochii ieșiți din orbite, zdrobeau capete cu călcâiul urii, înjunghiau potrivnici, umpleau cu flegme chipurile celor care nu gândeau ca ei…

Am deschis ochii. M-am dus la televizor. Un criminal, un presupus criminal, cerea, ca înainte să fie dus pe scaunul electric, să vadă un film cu îngeri: Fred Astair și partenera sa. Și mi-am spus, de ce nu cu Iohannis și Dragnea, dansând împreună un tango?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.