Acasa > Literatură > Nero,Neştiutul

Nero,Neştiutul

Mai presus de toate, „Nero, neştiutul” este singura carte din care veţi putea afla cine a dat, cu adevărat foc Romei. În rest „Aş fi vrut să fiu Nero. Cel reconstruit de Nicolae Cristache. Aş fi vrut să fiu acel Nero care a dat foc Romei, Cetatea Eternă, prostituata care s-a hrănit cu lacrimi, cu vicii şi comploturi, cea care l-a ademenit şi în îmbraţişările căreia şi-a pierdut inocenţa. Istoria, o altă prostituată mincinoasă şi neiertătoare, îl va ţine minte în mod nedrept, doar pentru faptul de a fi fost Incendiator, cu majusculă. Ni l-a trimis peste secole, exact aşa, ca fiind împăratul care a incendiat. Şi nimeni nu s-a mai gândit să îi facă dreptate. Sau nimeni nu a avut acest curaj, până la Nicolae Cristache. El este cel care a sfâşiat prejudecăţile şi a pătruns în cele mai ascunse cotloane din mintea lui Nero, pentru a construi un personaj veridic, dintr-un om pe care Istoria l-a facut scrum”, scrie Laura Luna, la începutul cărţii.

‹‹Înainte de toate, o carte bazată pe o documentare excepţională – lucru care binemerită respectul meu profund. A scrie un roman istoric este pentru mine o întreprindere formidabilă, de care nu m-aş simţi niciodată în stare. Jos pălăria, domnule Cristache!

În al doilea rând, romanul creează extrem de credibil atmosfera timpului şi locurilor. Încă de la primele pagini „cazi” în carte, eşti acolo, asişti la evenimente, eşti martor viu, dacă nu cumva chiar parte din acţiune!

La asta contribuie atât documentarea deja pomenită, cât şi iscusinţa descrierilor, naturaleţea dialogurilor şi nu în ultimul rând excelentul echilibru între dialog, povestire şi consideraţiile de filozofie a istoriei, inclusiv scurtele „călătorii în timp”››, completează Tudor Călin Zarojanu într-un dintre cronicile romanului „Nero, neştiutul” pe care, iată, eLiteratura l-a publicat în 2017, atît în varianta română, cît şi tradus în limba engleză şi scos la vînzare pe Amazon.com, cu titlul „The Unknow Nero” şi pe care îl puteţi comanda, de asemenea, la numerele de telefon 0722.156408/021.2600125.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.