Acasa > Stire Presa > Băsescu și Iohannis – out din politică/rețeta Hegel

Băsescu și Iohannis – out din politică/rețeta Hegel

Am extras din interviul doamnei Dana Gîrbovan, acordat ziarului Cotidianul din 23.04,  următoarele idei ale autorilor protocoalelor:

Era nevoie de adoptarea unui concept integrat în combaterea corupţiei. SRI avea anticorpii bine dezvoltaţi şi echipaţi pentru însănătoşirea societăţii şi eliminarea corupţiei… SRI să acționeze ca structură de suport a autorităţilor judiciare, focalizînd secvenţial instrumentele investigative pe toată lungimea lanţului trofic judiciar…

 Ca să decriptez mesajul ascuns în limbaj juridic, voi înlocui poporul român cu o familie numeroasă aflată la început de drum nou și-i voi spune modul. Țelul acestuia este despovărarea de un trecut nebulos. Și pentru că asta ar însemna ani mulți, poate zeci, poate chiar sute de ani, scurtarea perioadei de curățire este imperativă, par a zice autorii.

Cea mai la îndemână tehnică de scurtare gândită a fost explicată de generalul Dumbravă în acea frază: „SRI este unul dintre anticorpii bine dezvoltaţi şi echipaţi pentru însănătoşirea societăţii şi eliminarea corupţiei“. SRI era chemat să-și folosescă abilitățile și tehnica din dotare și, încălcând, la nevoie, legea fundamentală, să preia de facto acțiunea de curățenie, de primenire și înnoire.

Modulul acesta, având la cârmă o forță mega dotată și mega lucidă, nu era o închipuire de ultimă oră. Era un vis vechi, de sute, poate chiar mii de ani. Îl consemnaseră Confucius și Seneca. Îl exersaseră dictatura robespieriană, dictatura proletariatului, dictatura lui Hitler. Noi, românii, îl preluam sub dictatura SRI.

Montaigne, la rândul său, comparase modulul acesta ideal cu un leac bine ferecat. Importantă era voia doctorului. Respectiv, a lui Dumnezeu, a creației acestuia, omul.

Adică a ființei din care nimic nu poate șterge ceea ce este înrădăcinat într-însa, s-a născut odată cu ea. Inclusiv lăcomia, despre care Hegel a stipulat că l-a desprins pe om de animalitate.

Omul, așadar,este stăpânul modulului ideal, păstrând din naștere și mecanismul autodistrugerii sale: materialitatea sa păgână.

Materialitate care, eșuată la francezi, ruși și nemți, la noi a luat chipul Monicăi Macovei, Traian Băsescu și, recent, al lui Klaus Werner Iohannis. Primii doi au luat modulul, i-au inoculat iscusința condiției lor meschine și l-au pus să tragă la jugul puterii și al bogăției proprii. Ultimul l-a luat în folosință și i-a dat pavăza forțelor din afara țării. (Vezi în Sentința „Tragedia Coldea, tragedia România” cu cele două „Post-Scriptumuri”)

Și cade în seama poporului român ca, până ce aceștia vor fi judecați de istorie și de justiție, să-i lase fără arma cu care au instaurat în țară delirul urii – politica! Și ar fi firesc, și ar fi un leac eficient, dacă poporul român n-ar rezulta el însuși din rețeta lui Hegel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.