Acasa > Stire Presa > Nicolae Cristache îi răspunde Contelui de Saint Germain

Nicolae Cristache îi răspunde Contelui de Saint Germain

Într-un amplu articol intitulat „PSD nu se poate reforma la ordin. PSD trebuie sa ramana ce este: cel mai bun barometru national”, Contele de Saint Germain arată că „Esența democrației este protejarea identității unei colectivități. „Vocea majorității” nu trebuie interpretată ca o opțiune estetică, un elogiu adus coralei, ci ca recunoaștere a unui anumit timbru ca fiind cel mai reprezentativ, la un moment dat, pentru o mulțime.

Detractorii PSD, mai ales cei înfloriți sub mandatul lui Klaus Iohannis, au tatuat acest partid cu tot felul de stigmate care să-l înfățișeze monstruos. Partidul corupților, partidul proștilor, partidul știrbilor, partidul pensionarilor, partidul asistaților social, partidul nostalgicilor după comunism…”.

Nicolae Cristache a reacționat prompt și i-a răspuns astfel: „Iată o scriere frumoasă, cum sunt toate mărturisirile scrise de mințile oamenilor frumoși și la suflet. Din păcate, nu am răgazul, și nici condițiile editoriale pentru o analiză. Voi fi scurt. Esența democrației este o nostalgie idealistă, cum sunt toate nostalgiile care au ca temei legendele, printre care și aceea a lui Iisus Hristos. Nu există democrație. Biserica l-a confiscat pe Iisus în interes personal. Cu democrația s-a petrecut ceva asemănător. Ea a perpetuat stăpânirea puternicilor în forme adecvate. Așa cum fără războaie n-ar fi fost inventate tancurile, tot la fel, fără democarție n-ar fi apărut tehnoglogiile de transformare a ei în tancuri. Esența democrației nu interesează pe nimeni din Olimp. Contează doar cum poate fi depozitată puterea pentru a o apăra cu arme ultrasofisticate. Pentru a aduce democrația în piața publică este nevoie de un Martin Luther, netrădat de Erasmus”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.