Acasa > Stire Presa > Tema zilei de 3 martie

Tema zilei de 3 martie

Patria noastră de suflet

 

Cotidianul

Pe Ion Spânu îl miră afirmația domnului Timmermans care a zis:

Convingerea mea e că activitatea de a verifica magistraţii trebuie făcută de magistraţi. Toţi oamenii greşesc uneori, la fel se întamplă şi în justiţie. Dacă sunt oameni care fac greşeli, trebuie verificaţi, dar nu de politicieni sau de oameni din Guvern, ci de sistemul judiciar, ţine de separarea puterilor în stat. Ca principiu, sistemul judiciar trebuie verificat de sistemul judiciar”.

Sigur, domnul Ion Spânu se preface doar că se miră. Se miră gazetărește, artistic. Domnia sa știe ce știe și Iohannis Klaus Werner, anume că vizita prim-vicepreședintelui Comisiei Europene a avut, în realitate, tocmai scopul de a rosti această frază care, în românește sună astfel: frați români, să nu protestați dacă președintele vostru cu nume atât de frumos va respinge propunerea ministrului numit politic, privind revocarea șefei DNA, căci magistrații sunt singurii îndreptățiți să judece speța aceasta, adică Secția de procurori. V-o spun eu, simbolul autorității statului de drept. Nu vă luați după gurile tendențioase care spun că toți cei cinci procurori care au dat aviz negativul negativ sunt, în realitate, mai politici decât ministrul Justiției.

Asta am înțeles eu. Și am mai reținut că domnul Iohannis și domnul Timmermans fac parte din aceeași tagmă de filistini. Cu ei, nu vom fi niciodată în aceeași patrie de suflet.

 

Digi 24

Teodor Meleșcanu: „Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a spus că nu se pune în niciun caz problema asemănării situaţiei din Polonia cu cea din România”.

Dacă avem același Dumnezeu – sigur, nu este același, dar așa vine o vorbă -, ministrul nostru de Externe, în ciuda funcției sale, știe la fel de bine ca și mine că este rușinos să faci un titlu de glorie din zicerea unui birocat fals până-n albul urechilor. Nu cunosc în Europa un popor mai viteaz, mai mândru, mai glorios decât poporul polonez. Ar fi o mare onoare pentru noi să-i semănăm. Din păcate, domnul Meleșcanu mă reprezintă  și pe mine, și alți români din regatul meu de simțire. Mie îmi este rușine că noi, aici, la noi acasă, ne închinăm unui individ venit să-și ia tainul.

Realitatea tv

Cozmin Gușă: „Liviu Dragnea a pierdut teren, acum să vedem dacă rapiditatea aceasta pe care el o face pentru Congres, Comitet Executiv înainte cu cinci zile de Congres, ca să nu mai poată restul să susțină candidaturile corespunzător, va fi de bun augur. Deja toți oamenii reprezentativi, candidați la președinția executivă, secretar general, sunt oameni din tabăra anti-Dragnea. PSD-ul își dă un examen acum: dacă mai e partid sau dacă este doar o turmă care ascultă la fluierul vicleanului copil de milițian din Gratia”.

Speranța pe care o ascunde bucuria din vorbele fostului secretar general al PSD nu poate fi urmarea unei explozii de inteligență, ci, mai degrabă, a unei iluzii păguboase. Dacă Liviu Dragnea piere, piere odată cu acesta și temelia  pe care șade prosper Cozmin Gușă. Dacă Satan nu e, nici Dumnezeu nu e! Dragnea, așa corupt cum e, sau tocmai prin asta, ține vie Piața Victoriei, conferințele de presă de la Președinție, ziare.com, Realitatea.net, Digi 24… Atâția neghiobi fără patrie și neam.

Evident, declaraţia a fost generată de o întrebare referitoare la propunerea ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.

Erau atîţia jurnalişti în sală, dar nici unul nu l-a întrebat pe Timmermans dacă această declaraţie nu este una care critică sistemul german de justiţie, unde ministrul Justiţiei îşi exercită direct autoritatea faţă de însuşi procurorul general, nu numai faţă de şefii structurilor din subordinea acestora! Doar Mircea Badea, în emisiunea sa, şi-a adus aminte de un eveniment relativ recent, petrecut în vara anului 2015, cînd ministrul Justiţiei din Germania l-a demis pur şi simplu pe procurorul general al Germaniei pentru că nu mai avea încredere în el.

Închipuiţi-vă că preşedinte al PSD ar fi Fecioara Maria. Pe unde aţi scoate cămaşa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.