Judecătoarea Camelia Bogdan pare să-și fi luat, astăzi, 21 aprilie 2022, rămas-bun definitiv de la magistratura românească. Aceasta este urmarea unui decret prezidențial care consfințește decizia unor magistrați nemulțumiți de faptul că judecătoarea Bogdan a vrut să respecte legea.

Pentru că nu a respectat regulile „sistemului” și a refuzat să fie obedientă, Camelia Bogdan a devenit persona non grata încă din 2017. La acea vreme Consiliul Superior al Magistraturii a decis excluderea ei definitivă din rîndul magistraților. Acuzata a utilizat căile de atac, și pînă anul acesta a reușit să își facă, în continuare, meseria, chiar dacă a tot fost mutată de la o instanță la alta, ba chiar și în mai multe localități.

Ultima cale de atac a fost recursul declarat la Înalta curte de Casație și Justiție a României, instanță care i l-a respins prin hotărîre definitivă.

Respinge recursul declarat de Bogdan Camelia şi recursul declarat de Asociaţia „Forumul Judecătorilor din România” împotriva Încheierii din 28 martie 2018 pronunţate de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 10/J/2017, ca nefondate. Respinge recursul declarat de Bogdan Camelia împotriva Hotărârii nr. 9J din 2 aprilie 2018 şi a Încheierii din 28 martie 2018 pronunţate de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 10/J/2017, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 aprilie 2022“, se arată în decizia definitivă luată de ÎCCJ pe 12 aprilie 2022.

A urmat, pe 21 aprilie 2022, decretul prezidențial de excludere a Cameliei Bogdan din magistratură.

Aflată în prezent în SUA, fosta judecătoare spune că se va adresa CEDO.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.