joi, septembrie 23, 2021
Acasa > Articole > Politic > Constituție cu avocat – partea doua, finală

Constituție cu avocat – partea doua, finală

Până la urmă n-a ieșit bine. În schimb, a ieșit rău. Doamna mult dragă mie s-a supărat. Pe mine, în primul rând. Pe viață, în al doilea și pe ignoranța oamenilor, în al treilea. Ce a vrut să spună doamna Marica, multă dragă mie, și eu n-am înțeles?

Scopul a fost unul nobil. Din păcate, eu, fie că nu mi-am dat seama, fie că, dorind să dau o replică la fel de nobilă, nu m-am priceput s-o duc la capăt. Fosta mea parteneră de viață a dorit să ridice puțin discuția, s-o plaseze în sfera intelectualității pure. Căci, legea fundamentală a unei țări una spune vulgului și alta intelectului antrenat în lungi ani de studii. Eu făcusem prostia, comună cu a vulgului, să cred în litera legii, fără a consulta un doctor în materie.

Așadar, președintele Iohannis aduce în discuție o filozofie rară în lume. Aceea de a vedea fața adevărată a Constituției de la un alt nivel. De la nivelul rasei superioare, ariene. Zice Constituția că procurorii lucrează sub autoritatea Ministrului Justiției? Este de căderea conclavului de savanți să dea interpretarea corectă. A nu se înțelege că onorata Curte Constituțională este acest conclav. Curtea Constituțională este și ea tot un vulg, ceva mai politic. Conclavul se întrunește la Cotroceni.

Bref: de-acum înainte, să fiu foarte atent! Altminteri voi cădea în rând cu mulțimile comuniste.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.