Acasa > Articole > Presa > De prin presă adunate

De prin presă adunate

Azi: Agerpres, Antena 3, Adevărul, Cotidianul.ro, Evenimentul Zilei, Gândul.

Agerpres: Tribunalul Sibiu a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea Carabulea, şi a altor trei inculpaţi din dosarul Carpatica Asigurări. Din cei şapte inculpaţi în dosar, doi vor sta în arest la domiciliu timp de 30 de zile.
 

Antena 3: Florian Walter a fost adus, sâmbătă seara, la Bucureşti, din Emiratele Arabe Unite, sub escorta Poliţiei Române. Fostul patron al celor Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti, dar şi patron al firmei Romprest, este acuzat de un prejudiciu de 4,5 milioane de euro adus bugetului de stat, produs în perioada 2013 – 2014.

Adevărul: După ce a închis pagina de Facebook a primăriei din cauza comentariilor critice făcute de cetăţeni, Primăria comunei Domneşti (Ilfov) vine cu o nouă hotărâre desprinsă parcă din vremurile de glorie ale regimului comunist. Pentru a nu mai fi deranjaţi de presă, edilii locali au emis un regulament de acreditare mass-media mai aspru şi mai stufos decât cel folosit de Parlament sau de Preşedinţia României. În virtutea acestor reguli, un ziarist are şanse mai mari să-l ia la întrebări pe Klaus Iohannis, preşedintele României, decât pe Ninel Boşcu, primarul liberal al comunei ilfovene Domneşti.
 

Cotidianul.ro: Cabinetul tehnocrat al lui Dacian Ciolos ar putea fi demis printr-o moţiune de cenzură. Declaraţia a fost făcută de Călin Popescu Tăriceanu, la Târgovişte. Şeful Senatului susţine că performanţa actualului Guvern nu este una bună şi acuză că zilnic ies la iveală gafe ale miniştrilor tehnocraţi.
 

Evenimentul Zilei: Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au decis cercetarea în libertate a lui Crăişor Mitrache, zis “Seif”, sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Interlopul a fost oprit, joi, de poliţiştii de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei care au fost nevoiţi să tragă cu pistoalele după maşina Mercedes în care se afla. Cu tupeu, interlopul care face parte din Clanul Belgienilor, le-a spus oamenilor legii că el dormea pe bancheta din spate, că nu se afla la volan şi i-a înjurat. Individul a cauzat accidentarea gravă a doi poliţişti, în urmă cu zece ani, a făcut parte dintr-o grupare de hoţi de maşini condusă de celebrul Radu Bolgiu, zis "Robocoop" şi a fost condamnat, în Anglia, pentru furturi din TIR-uri aflate în mers.
 

Gândul: Înainte să devină ministru, profesorul Adrian Curaj a câştigat peste 119.000 de euro din proiecte europene derulate de o instituţie de stat pe care o conducea, în perioada 2007-2014, la această sumă adăugându-se şi cea câştigată de soţia sa, Aurelia Curaj – aproximativ 13.000 de euro, într-un alt proiect derulat tot de instituţia condusă de Curaj. Adrian Curaj s-a aflat în acea perioadă, cu câteva întreruperi, atât în postura de director al UEFISCDI (fost UEFISCSU), o instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Educaţiei, cât şi în cea de manager de proiect sau expert în proiectele implementate chiar de instituţia pe care o conducea – UEFISCDI. De altfel, legea nu îi interzice acest lucru lui Curaj, în situaţia sa aflându-se mulţi alţi bugetari. Gândul a identificat 18 astfel de proiecte, dintre care doar pentru 10 ministrul ar fi fost plătit, conform Ministerului Educaţiei. Într-un alt proiect european, derulat în perioada 2009-2012 prin UEFISCDI, unde director era Curaj, soţia sa Aurelia Curaj a participat ca expert, câştigând cel puţin 13.000 de euro. În tot acest timp, actualul ministru a reuşit nu doar să conducă o instituţie publică, să ofere expertiză sau să managerieze zeci de proiecte europene, ci şi să fie profesor la mai multe universităţi şi şcoli doctorale. Totodată, în voluminosul CV al ministrului Curaj şi-au făcut loc şi greşeli: în 2015, Curaj arată că a devenit „alumni” (absolvenţi) al Harvard Business School of „Gouvernance” (Government în titulatura corectă). De fapt, profesorul Curaj a absolvit doar un curs plătit, de câteva zile, la prestigioasa şcoală americană.
 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.