Diplomația asta mizerabilă a Ucrainei mă deranjează. O tot țin langa cu drona iraniană care ar fi căzut în România, deși ai noștri spun cu subiect și predicat că nu.

Există niște reguli în diplomație și una elementară, de bun simț, ar fi aceea de a te consulta cu omologul tău din țara vecină – dacă ai o relație amicală cu el – înainte de a da pe post o asemenea dumă care poate atrage o țară vecină și prietenă, într-un război pe care tu îl ai deja cu un alt vecin, agresor.

Pe scurt, Kuleba e ticălos. Caută cu tot dinadinsul să lea dea celor de la NATO motiv de intrare directă în război cu Rusia, folosind România pe post de petardă. Nu se consultă cu românii și tot vorbește de poze și dovezi video sau cu martori. Știe că afirmațiile lui deranjează partea română, dar el insistă. Nu-l interesează ce vrea și ce crede România.

Pe de altă parte, mă deranjează și răspunsul bleg al Ministerului Român de Externe. Putea să fi ieșit găina asta de la externe să spună exact acest lucru: nu ucrainenii sunt responsabili cu ce se întâmplă în România, ci statul Român! Dacă statul român a spus printr-un oficial că nu se consideră atacat, atunci chiar și dacă a căzut vreun proiectil rusesc într-un boschet sau o gârlă și a speriat niște rațe, subiectul e închis. Ca să intre într-un război direct cu o țară, României îi trebui motiv REAL, nu inventat.

Or fi ei ucrainenii în război, dar asta nu le scuză mojicia, mai ales că România i-a ajutat și-i ajută chiar și în contextul în care ei continuă să se poarte mizerabil cu minoritatea românească din Cernăuți, Transcarpatia și Bugeac.

Ucraina datorează foarte mult României, nu invers. Ticăloși…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.