Acasa > Articole > Campanie > Doctorița Mariana Voicu și gura comunei Cornu

Doctorița Mariana Voicu și gura comunei Cornu

Ecouri fără precedent la articolul despre medicul de familie Mariana Voicu, din comuna Cornu. Aproape 7000 de vizualizări, 1,4 k de like-uri… Dar, mai ales, acesta a devenit subiectul principal de discuție în localitate, iar informația a ajuns inclusiv la autoritățile locale. Informația publică, pentru că situația în sine era cunoscută dintotdeauna. Dar toți au tăcut. Unii, puțini, pentru că erau tratați cu considerație, alții, cei mulți, din teamă. Știau că de fiecare dată cînd se îmbolnăvesc vor trebui să vină la cabinetul Marianei Voicu. Pentru că nu le-a spus nimeni că medicul de familie poate fi schimbat. Chiar foarte ușor. Mai ales că în comună există și al doilea medic de familie, Elena Ramona Barbu, un profesionist și om de mare excepție. Dar tocmai atitudinea umilă a majorității pare să fie explicația pentru faptul că Mariana Voicu și-a permis să i se adreseze uneia dintre cele mai necăjite femei din localitate la modul următor: „Stau să-ți dau trimiteri că ți s-a sculat să le faci analize la copii!?”

Cum spuneam, situația este unanim cunoscută în Cornu, dar oamenii au citit pe nerăsuflate articolul. Și l-au popularizat, la rîndul lor. S-au bucurat și s-au minunat: „Ce curaj au avut să scrie!” Curaj? Chiar e nevoie de curaj ca să spui adevărul? Iar alți oameni au venit pe „Sentința” ca să afle ce și cum. Presa din județ a preluat, și ea, materialul. Una peste alta, de cînd a apărut textul, femeia cu care medicul s-a comportat incalificabil e asaltată  pe stradă: „Despre tine e vorba? Acuma ce faci dacă mai ai nevoie să mergi la doctor?” Deocamdată nu face nimic. Ultima vizită la cabinetul medical a făcut-o după publicarea articolului, iar aceea a fost prima dată cînd doctorița a tratat-o ca pe un om.

Citește și Limbaj de doctor

În schimb, fiica doctoriței a avut o reacție injurioasă, jignindu-l pe Nicolae Cristache, ceea ce dovedește că în familia Voicu nu s-a înțeles nimic folositor din această întîmplare.

În ce privește Ministerul Sănătății, care ar trebui să aibă ultimul cuvînt, vom face demersuri ca textul inițial să ajungă și la ministrul de resort. Deocamdată a ajuns „pe masa” purtătorului de cuvînt, iar acesta a precizat că „e nebunie cu Coronavirusul, hai să ne auzim diseară”. Deși au trecut cîteva zile de atunci, se pare că încă nu s-a făcut seară.

În chip firesc, problemele din minister sînt multe, iar în cazul ministrului, cele de și din partid sunt importante, dar, și mai importante sunt suferințele, umilințele la care sunt supuși oamenii simpli ai acestei țări. Iată un caz în care diriguitorii României pot dovedi, se pot trezi la realitate și să pună ordinea firească în prioritățile lor, lucru pe care până azi n-a catadicsit nimeni să-l facă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.