Acasa > Unde-i lege... > Dragnea și-a amînat procesul

Dragnea și-a amînat procesul

Sursa foto: kanald.ro

Liviu Dragnea va afla pe 10 decembrie dacă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) îi va anula procesul în care a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Adus la instanță încă de la prima oră, ex-liderul PSD a fost însoțit de mai mulți gardieni. Procesul s-a derulat într-o sală destinată cauzelor civile și a durat doar câteva minute, deoarece condamnatul a cerut un nou termen pentru a-și angaja avocat. Instanța a stabilit în acest scop data de 10 decembrie 2019.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurîndu-şi, de fapt, activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Dacă instanța supremă va admite solicitarea și va anula procesul, urmează nu numai punerea în libertate de îndată, dar, potrivit legii, Liviu Dragnea are posibilitatea de a da statul român în judecată și chiar de a cere despăgubiri pentru perioada cît a fost arestat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.