joi, septembrie 23, 2021
Acasa > Articole > Presa > După ancheta REPORTER, dosar penal la Padoc: adopțiile ilegale au îmbogățit-o pe Rudy Miron din bani publici

După ancheta REPORTER, dosar penal la Padoc: adopțiile ilegale au îmbogățit-o pe Rudy Miron din bani publici

Șefa Padocului, Anca Tărăboanță, a ignorat Regulamentul de adoptare a câinilor, dându-i fără niciun act Rodicăi Miron, care îi exporta mai departe în Belgia. Miron a lut peste 1.000 de câini de la Tomești, vânzându-i pe 200 de euro în străinătate. Regulamentul o obliga să dețină spații adecvate pentru căței, venituri suficiente și să aibă acordul vecinilor. Așa funcționează adopțiile în toată țara, pentru a preveni traficul, numai la Iași nu. Bugetul Iașului suporta hrănirea câinilor, prinderea acestora, vaccinarea, deparazitarea, sterilizarea, iar Rudy Miron era beneficiara finală. Acum, iubitorii de animale se tem că se vor face eutanasieri pe bandă rulantă, însă nimeni nu înțelege de ce șefii Padocului nu fac export direct în alte țări, așa cum se întâmplă cu alte orașe din țară.

Comercianții de câini comunitari exportați în Occident au ajuns într-un dosar penal în care sunt verificate fapte de abuz în serviciu comise de reprezentanții Salubris și ai Padocului Tomești. Dosarul a fost deschis de Secția 4 Poliție și a fost apoi preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

Anchetatorii precizează că abuzul în serviciu a fost făcut prin neaplicarea unui regulament de adopții valabil încă de acum 5 ani, de la inaugurarea adăpostului de animale.

Încălcarea atribuțiilor de serviciu

Procurorii ne-au declarat că, în urma unor verificări realizate de Poliția Municipiului Iai – Secția 4, se fac cercetări in rem pentru fapte de abuz în serviciu. Sunt vizați angajați ai Padocului Municipal Tomești.
„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași este înregistrată cauza penală nr. 8752/P/2019, în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul comiterii infracțiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 Cod penal, constând în presupuse fapte de încălcare a atribuțiilor de serviciu de către angajați ai unor instituții/societăți ce au avut ca rezultat nerespectarea prevederilor privind funcționarea padocurilor pentru câinii comunitari.În prezent este analizată competența materială de efectuare a cercetărilor, raportat la conținutul sesizării, în această fază urmărirea penale fiind nepublică”, ne-au spus procurorii, într-un comunicat.

Continuiarea pe Reporter Iași

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.