miercuri, septembrie 22, 2021
Acasa > Editorial > Jelim dezmățul corupției și clipim eroic

Jelim dezmățul corupției și clipim eroic

Nu! Nimic din ce bocim nu e ceva ce n-a mai fost la noi ori aiurea. Motivul disperării naționale este unul propriu procesului de alfabetizare. Nu Cîțu a inventat alfabetul corupției. El și gașca încearcă, dibuie să recupereze anii pierduți. Să așeze natural un popor subdezvoltat în rândul lumii „culte”, alfabetizate. Pe schela cu sclavi și stăpâni de sclavi. Ce-i drept, undeva jos. Și asta, după multe sute de ani de încâlceală.

Perioada interbelică a fost doar un curs introductiv. Liberalii copiau personaje din cărți cu benzi desenate. Cîțu tatonează, astăzi, ca un demiurg, o lume ajunsă în vârful suliței. Un vârf al unei realități întemeiate pe hoție, jaf, asuprire, minciună. Și asta nu doar la noi, ci pretutindeni. Cât vezi cu ochii. Cât îi lumea de largă. De sus și până jos, de la est la vest.

Și-acolo unde ceva scapătă și alde Băsescu alunecă spre groapă, apare un Gordon, trimis de țara-simbol  al libertății. Înapoi, zic ai lui Gordon, îndărăt la ordinea noastră. Îndărăt la mărgele colorate.

Cîțu… să-l țină Dumnezeu! Ne-am fi putut pricopsi cu un Mobutu. Astăzi, în cel mai fericit caz, Cîțu îi cedează locul lui Cioloș sau unui urmaș al lui Adrian Năstase, gen Ponta. Ori Firea.

Binecuvântat fie acel Dumnezeu care a creat un golem de lut, gol pe dinăuntru. Cu nume pe gustul țaței Leana: Werner Iohannis. Un predicator al discordiei, al urii. Al locului unde toți sunt otrăviți, unde mediocrii fură opera celor cu minți autentice. Transformă totul în maladie și rânjet neghiob.

Corupția din România e abia la început. E urâtă, dar blândă. Populația se cumpără lesne: cu un automobil second hand, cu un laptop, cu mărfuri nevandabile în țara de fabricație. Întinderea sărăciei n-are limite. Scara mai are trepte pe care se mai poate suferi, se mai poate răbda. Care corupție?

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.