Acasa > Editorial > Rise Project – comandă coborâtă din Deal

Rise Project – comandă coborâtă din Deal

Iată câteva rânduri culese de mine din ziarul Cotidianul sub semnătura doamnei Alina Mungiu-Pippidi: „Față de jurnalistul de investigație de altădată, care pleacă pe fir, jurnalistul (Rise Project, n.n.) de azi capătă o valiză de documente confidențiale de la un serviciu al statului (gen SRI,n.n.), mai face cîteva verificări, dă un telefon la cel incriminat și gata investigația. Totul e pe față… Când a fost povestea cu valiza lui Dragnea, ca și cu locurile lui din avionul de Brazilia dezvăluite de RISE PROJECT, am scris prompt că nu e normal ca serviciile secrete să introducă asemenea informații private pe piață prin intermediul jurnaliștilor (este chiar ilegal). Fiind vorba de Dragnea, nimănui nu i-a păsat, că sensibilitatea la stat de drept, adică la domnia procedurilor indiferent de persoane este zero la români. Ceea ce s-a tolerat atunci cu cel mai nepopular personaj e repetat cu cel mai popular, Dan Barna…

Ce observăm noi, cei goi? Luăm seama că, la fel ca Dragnea, și Dan Barna a fost descoperit de Rise Project abia după ce a intrat în cătarea observatorului din Dealul Cotroceni. Dragnea, fiindcă la vremea aceea era mare nevoie  de un dușman care să înfierbânte inimile din Piața Victoriei și geaca roșie să fie și mai roșie. Dan Barna, pentru că, astăzi, dacă ar ajunge să-și dispute candidatura la Cotroceni în turul al doilea cu Iohannis, PSD-iștii, împătimți în ura lor contra fostului nazist, rămași singuri fără Viorica Dăncilă, vor veni în alai alături de oricine altcineva numai de Iohannis nu.

Dragnea a fost strecurat în celulă, doar fiindcă țânțarul investigat de Rise Project, pus la îngrășare pentru a se face armăsar, a fost imun la îngrășare;  în grabă, i s-a vârât în gușă doar o pilă nelegală pentru o angajată. Țânțarul n-a devenit nici măcar măgar, dar, mă rog, a mers și așa.

Rămân întrebările. 1: dacă serviciul de informații era în posesia unor matrapazlâcuri  din urmă cu mulți ani ale lui Barna, de ce le-a livrat abia acum lui Rise Project? (Este legal așa ceva?) 2: faptul are legătură cu concurența din alegerile care șed să vină? Și, dacă are, nu înseamnă că Președintele conduce o structură de felul Statului Paralel? Un Stat Paralel care primește ordine, mă rog, este în cârdășie subalternă, cu alte State Paralele? 3: dacă lumea este condusă de state paralele, statul de drept, cel lăudat, este altceva decât o femeie frumoasă cu coadă de pește?

În lumea normală în care suntem și noi invitați, nimicnicia poartă, iată, nume ca „dincolo”: RISE PROJECT. Și este populată de fripturiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.