vineri, ianuarie 28, 2022
Acasa > Editorial > Scrisoare deschisă către Ion Cristoiu

Scrisoare deschisă către Ion Cristoiu

Un singur articol profesionist.

Prietene!… Eu așa te simt, prieten. Toată viața ta ai făcut presă, în ciuda machiajului cu Biblioteca Academiei. Ai culminat cu găina care fată pui vii. Puzderie de Cristoiu mai mici s-au aruncat în val și valul nu se mai oprește.  Astăzi, presa nici nu mai este altceva decât o găină care fată pui vii. Crede-mă, ce urmează nu e bășcălie. E durere, în sensul cel mai deplin al termenului. De la un capăt la altul, presa nu e presă. Adică acel marș propriu, curajos, viteaz, spre adevăr. E vals, vals, vals!… Circ! În cel mai bun caz. Rogu-te, dă un exemplu, eu te voi urma. Și alții ca mine, sper. Dă un exemplu de credință. Credință în puterea adevărului. Hai cu mine, să-l devorăm. Adică acel lucru, pe care, astăzi, nu și-l riscă niciunul dintre colegii noștri: un singur articol profesionist. Dacă mai e posibil. Dacă mai există un profesionist. Important este începutul: acela de a salva România-Românie, din băltoaca insalubră. Chiar și Pământul a fost un risc, un început. Te implor, hai să începem!

2 thoughts on “Scrisoare deschisă către Ion Cristoiu

  1. Maestrul Cristoiu e un mare gazetar si un scriitor de talent. Si un coseur admirabil.
    Numai ca devine insuportabil cu atacurile lui seara de seara la adresa Presedintelui. Si nu intelege ca Presedintele nu-i va da replica niciodata, nici macar indirecta.

    1. Dacă doar atât ați înțeles…vă iubiți președintele la nivel de subsolul realității…în zona de scurgere și colectare a dejecțiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.