duminică, august 1, 2021
Acasa > Informaţiile zilei > Felix Bănilă nu e rîmâ!

Felix Bănilă nu e rîmâ!

Nu știu și nu cred că șeful DIICOT, Felix Bănilă, este un profesionist desăvîrșit. Pesemne nu este nici măcar un om fără pată. Dar astăzi a demonstrat public că este Om, că are coloană vertebrală. Pentru că a avut curaj să se împotrivească cererii lui Iohannis. Aceea de a-și da demisia din cauza dosarului Caracal. Această cerere este o dovadă CLARĂ că  șeful statului, aflat înainte de vreme într-o campanie electorală deșănțată, taie, spânzură, omoară, își permite să încalce ordinea constituțională, Constituția, legile, bunul simț, se amestecă în toate treburile instituționale, fie că are atribuții sau nu. Iar la acest amestec necuvenit și neavenit se adaugă și posibilitatea ca pretenția lui să demisioneze șeful DIICOT să fie doar un pretext străveziu pentru o nouă răfuială golănească, arogantă, dictatorilă cu Guvernul. Căci declarația sa, așa cum se poate vedea aici, a conținut două rînduri la adresa lui Bănilă și restul s-a referit la PSD și la guvernanți. Pentru că, deși (oficial) n-a început campania electorală, robotul de la Cotroceni și-a dat seama brusc că „îi pasă” de români.

Dar șeful DIICOT a refuzat să-i facă pe plac. Astăzi, el i-a dat lui Iohannis următorul răspuns:

Urmare a solicitării Președintelui României din seara zilei de 30.09.2019, procurorul șef DIICOT aduce la cunostinta publica următoarele:

Demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa.

Fiind solicitată de Președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate.

Instituțiile sunt formate din oameni, însă demisia șefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că așa ceva ar fi de dorit, intr-o țară membră a UE și a NATO, aflată la frontiera acestora.

Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal și de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.