vineri, ianuarie 28, 2022
Acasa > Presa > Filiera olandeză. Pedofilii și traficanții își fac de cap în România, DIICOT acționează la comandă

Filiera olandeză. Pedofilii și traficanții își fac de cap în România, DIICOT acționează la comandă

De ani de zile, rețele de traficanți de persoane, pedofili și traficanți de droguri acționează pe relația Olanda-România. O știu și polițiștii de la Criminalitate Organizată și procurorii DIICOT. Problema este că, așa cum arată datele oficiale, multe dintre aceste rețele au fost destructurate doar la intervenția autorităților olandeze sau a Europol.

Olanda este țara care „exportă” în România, de ani de zile, droguri și pedofili și beneficiază de serviciile traficanților de persoane, de multe ori minorii fiind victime ale acestora. Autoritățile și jurnaliști din „Țara Laleleor” știu acest lucru. În țara noastră, competența de a suprima aceste fenomene revine structurilor de criminalitate organizată din Poliția Română și DIICOT.

După cum demonstrează, însă, ultimele evenimente care au în prim-plan cetățeni olandezi, pedofili, proxeneți și traficanți de droguri au acționat, nestingheriți, în ultimii patru ani. Cel mai mediatizat caz este cel al pedofilului Johannes Visscher care a violat-o și ucis-o pe Adriana Mihaela Fieraru, fetița de 11 ani, din Gura Șuții, județul Dâmbovița, în data de 29 septembrie. Despre el, s-a aflat că era suspect încă din anul 2016, atunci când ar fi agresat o fetiță în Iași, dar și că era cunoscut ca pedofil în țara sa și beneficia de serviciile unei rețele de trafic de minore care funcționa în țara noastră.

Rețeaua care și-a făcut de cap timp de patru ani

După grozăvia de la Gura Șuții, în cadrul unei ample acțiuni internaționale, autoritățile judiciare din Olanda, respectiv Oost Nederland Politie Enschede, au solicitat sprijinul DIICOT pentru destructurarea unei rețele de trafic de minore care funcționa, încă din anul 2015.

Practic, așa cum avea să se afle după perchezițiile efectuate pe raza municipiilor Iași, Piatra Neamț și Bârlad, în această perioadă gruparea infracțională a reușit să recruteze peste 8 tinere românce și alte 9 tinere din Republica Moldova, care au fost obligate să practice prostituția, prin folosirea de violențe, amenințări și șantaj, în bordeluri clandestine care funcționau în locuințele închiriate de către membrii grupării, în Țările de Jos, respective Olanda și Belgia.

Reușita asumată de DIICOT printr-un comunicat de presă aparține, însă, autorităților olandeze care au depistat acele bordele în care erau conduse victimele minore. Din 2015 încoace, însă, numărul victimelor traficate pe această filieră este mult mai mare, susțin surse judiciare.

România, destinația preferată a pedofililor

Despre rețelele de pedofilie care acționează în țara noastră a vorbit, la scurt timp după uciderea fetiței de 11 ani din Gura Șuții, jurnalistul olandez Marcel Vink. Acesta a recunoscut că România este o destinație preferată a pedofililor sau al celor care au preferințe sexuale ciudate mai ales din Olanda, jurnalistul a răspuns:

„Da, aceasta este percepția în Olanda, că România este o țară în care acești prădători sexuali pot să vină și să facă ce vor ei. Sunt în legătură cu organizații care încearcă să integreze acești indivizi. Am informații de la aceste organizații și știu că România este o destinație preferată a acestor pedofili. La asta se adaugă faptul că Olanda și România sunt ambele membre ale Uniunii Europene, iar între cele două țări se călătorește fără pașport”, a declarat Marcel Vink, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, în cadrul unei discuții despre ucigașul Mihaelei Fieraru, Johannes Visscher.

Acesta a explicat că bărbatul a venit în ultimii ani în România de până la opt ori. „Știm că a fost condamnat pentru câteva agresiuni sexuale și s-a aflat în spatele gratiilor mai mulți ani, cred că cel puțin cinci ani, în conformitate cu legea olandeză. De asemenea, a primit tratament într-o clinică de boli psihice. Știm că lucra în industria IT. Nu știm cu exactitate dacă lucra în mod idependent sau era angajatul unei instituții. (…)”, a dezvăluit jurnalistul olandez.

Minore exploatate ani de zile

Un alt exemplu care arată cum și-au făcut de cap pedofilii în țara noastră este cel al unui cetăţean olandez, în vârstă de 71 de ani. În iunie, DIICOT a anunțat că acesta a fost reținut, după ce, „în perioada 2015 – 2019, a racolat mai multe fete minore, de pe raza judeţelor Mureş şi Sibiu, cu nivel redus de educaţie şi o situaţie materială şi familială precară, cu care a întreţinut relaţii sexuale, uneori contra cost, filmând sau fotografiind actele sexuale astfel derulate, în scopul producerii de materiale pornografice cu minori”.

Traficanți lăsați în liberatate

În martie 2019, doi olandezi, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 29, respectiv 44 de ani, au fost prinşi în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei cu 84 kg de heroină. Cei doi au fost arestați. Nu același lucru s-a întâmplat, însă, cu doi artiști, tot olandezi, prinși, anul trecut, cu droguri asupra lor. Printr-o decizie a Tribunalului Iași, luată la cererea procurorilor DIICOT, cei doi DJ din Olanda, au fost scoși de sub urmărire penală. Olandezii au fost cercetaţi de DIICOT, după ce, anul trecut, după festivalul Afterhills, asupra lor au fost găsite droguri. Cei doi artişti au fost prinşi pe Aeroportul Iaşi, de unde se pregăteau să plece în Olanda. Ryan Marciano şi Sunneru James aveau asupra lor cannabis, sub formă de jeleuri, informează Evenimentul zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.