Acasa > Articole > Doza De Realitate > How dare you?

How dare you?

Privesc de câteva zile la abuzurile inimaginabile ale Poliției și Jandarmeriei! Am informații sigure că acest fenomen nu este nici pe departe nou, el s-a manifestat încă de la începutul pandemiei Covid-19 dar a fost ascuns de mass-media, așa că este momentul să spunem lucrurilor pe nume și să înfierăm acest comportament intolerabil al unor forțe de ordine aservite, odioase și detestabile!
Trebuie să stiți că aceste hoarde în uniformă au pătruns, în neumărate rânduri, peste cetățeni pașnici cazați în niște hoteluri insalubre de trei și patru stele, sub pretextul aplanării unor ”conflicte” între cei în carantină acolo; cum îndrăzniți să ne mințiți în față ca acei oameni se băteau, fără motiv, între ei sau cu personalul acelor maghernițe (exact, maghernițe, pentru că nu serveau nici măcar ”Pâté de foie gras de canard” sau ”Branza Cabecou cu smochine”)? How dare you?
Cum îndrăzniți să spuneți așa ceva când discuțiile aprinse au apărut acolo exclusiv pe tematică literară, atunci când cei veniți din peninsula italică și cei cu apartenență culturală spaniolă nu au mai găsit argumente pașnice în confruntarea ideatică privind supremația literară mondială a lui Dante Alighieri cu a lui ”Divina Comedie” sau a lui Miguel de Cervantes Saavedra cu „Don Quijote de la Mancha”? How dare you?
Cum îndrăzniți să spuneți că au fost, iarăși fără motiv, sparte și distruse obiecte de decor din acele, repet, maghernițe, când acest lucru a reprezentat doar o ultimă formă de protest a celor cazați acolo asupra kitsch-urilor de reproduceri ale unor celebre sculpturi sau picturi studiate ani de zile (!), de aceștia, în muzeele europene? Voi cât ați fi rezistat să priviți o ”mâzgăleală” atârnată pe peretele camerei în care ești obligat să stai și care nu are nici o legătură cu tușele de culoare și transcendență a luminii atât de familiară operelor lui Pietro Annigoni, Cesare Bassano, Salvador Dali sau Pablo Picasso? E vina lor că nu au mai suportat micimea unor reproduceri din ipsos ale lui Donatello, Francesco Laurana sau Juan Bautista de Toledo? Aud? How dare you?
Iar totul a culminat cu intolerabilele acțiuni ale acestor forțe de ordine odioase din zilele de Paște! Nu este posibil un astfel de comportament asupra unor cetățeni a căror unică greșeală a fost aceea de a ieși la porți pentru a dezbate implicațiile dogmatice ale Vechiului și Noului Testament! Știți voi că în Săptămâna Patimilor acești oameni minunați s-au organizat aproape monahal acolo, pe strazile lor, cînd cei cu numere pare la case au citit din scoarță în scoarță Vechiul Testament iar cei cu numere impare Noul Testament și apoi, cu „temele” făcute, au căutat doar o cale de a șterge, odată pentru totdeauna, prin dialog și comunicare, imensa schismă din sânul bisericii creștine? V-a interesat acest lucru asasinilor sau doar faptul că aceste discuții despre învățăturile și perceptele morale ale filozofiei ortodoxe aveau loc pe ”partea carosabilă” v-a dat dreptul să vă comportați așa? How dare you?

Sursa: pagina de Facebook a doctorului Lucrețiu Radu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.