joi, septembrie 23, 2021
Acasa > Presa > Medicii și asistentele vor plăti scump refuzul vaccinării

Medicii și asistentele vor plăti scump refuzul vaccinării

Deși, oficial, vaccinarea anti-Covid 19 nu este obligatorie, realitatea ne demonstrează exact contrariul. Pe lîngă multele restricții impuse deja sau care urmează a fi impuse persoanelor nevaccinate, cu o situație aparte se vor confrunta cadele medicale care refuză manipularea și îndobitocirea. Mai exact, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă pregătește un proiect de lege prin care să lase fără o mare parte din bani cadrele medicale nevaccinate. (T.C.)

Personalul medical care nu dorește să facă vaccinul anti-Covid 19 va trebui să suporte consecințele acestei decizii. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat un proiect de lege care va afecta direct veniturile medicilor anti-vacciniști. Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a transmis că medicii și asistentele care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 vor avea de suferit. Potrivit acesteia, ambele categorii vor suporta consecințele și a propus o măsură specificăe. Proiectul de lege prevede reținerea unei sume de bani din sporurile personalului medical neimunizat pentru a acoperi testelor periodice ale acestuia.

Proiect de lege pentru medicii, asistentele și infirmierele care refuză vaccinarea

Demnitarul a găsit o nouă măsură prin care ar putea să determine un număr cât mai mare de medici, asistente și infirmiere să se vaccineze împotriva COVD-19. Inițiativa a luat naștere în baza drepturile pacienților internați în spitale, care nu trebuie supuși unor riscuri de îmbolnăvire atunci când intră în contact cu personalul medical nevaccinat.

„Proiectul de lege merge înainte în varianta pe care o discutasem anterior, și anume cu achitarea testelor din sporurile salariale ale personalului medical nevaccinat. Dar tuturor li se oferă posibilitatea de a fi vaccinați gratuit.

Personalul medical care nu este vaccinat, probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a declarat Ioana Mihăilă.

Sindicatele din sănătate acuză o discriminare

Chiar dacă măsura propusă de Ioana Mihăilă este susținută unanim de asociațiile de pacienți, sindicatele de sănătate contestă decizia ministrului, invocând o discriminare în rândul angajaților din domeniul sanitar. Totuși aceasta contestă că ar fi vorba de discriminare: „Trebuie să fim foarte atenți când folosim cuvântul ‘discriminare’. Cuvântul discriminare se referă la discriminări legate de sex, de religie, de apartenență politică. Nu se referă la aspecte de sănătate publică.

În plus, pe lângă că ne referim la aspecte de sănătate publică ce sunt influențate de statutul de vaccinat sau nevaccinat, ne referim și la responsabilitate individuală și a unității sanitare față de bunăstarea pacienților pe care personalul medical trebuie să îi trateze. Nu este vorba despre discriminare. (…) 70% dintre medici și un procent semnificativ mai mare dintre medicii de boli infecțioase și pneumologie, adică cei care vin în contact direct cu toate tragediile care sunt cauzate de infecția COVID, sunt vaccinați”, a mai adăugat Ioana Mihăilă.

Sursa: EVZ

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.