Acasa > Articole > Editorial > MINICRONICA NOPŢII/ Necredinciosu zice: Roberta, amintirea unui călător…

MINICRONICA NOPŢII/ Necredinciosu zice: Roberta, amintirea unui călător…

 

 

Fiica are un ascendent asupra tatălui: legătura de sânge. Amanta are un ascendent asupra bărbatului însurat: îl poate părăsi fără ca el să poată riposta. Când nu eşti nici fiică, nici amantă, ca să te menţii într-o funcţie pe care nu o meriţi, ce atuuri ai în poşetă?

Ceauşescu a urcat lângă el un personaj cu care nu avea nici legături intim-ideologice, nici domestice: Tudor Postelnicu; individul nu râvnise vreodată la un scaun mai înalt de codoş; cel mai nevrednic dintre curteni a ajuns mai-marele Securităţii, fiindcă preşedintele avea nevoie acolo de un individ mai incult decât el.

Şi care să se vândă pentru a face rău.

Roberta a avut neşansa de a fi crescută ca o prinţesă; răsfăţată, fără a fi nici fiica regelui, nici amanta acestuia; dar râvnind a fi regină.

Cu ce atuuri? Tocmai ce le-am văzut. Căci viaţa ei este doar amintirea unui călător care nu ajunge niciodată la casa lui.

 

Nu uitaţi, în fiecare dimineaţă, în jurul orei şapte, Sentinţa vă aşteaptă cu zece rînduri de Necredinciosu în Minicronica Nopţii. Tot aici puteţi să vă spuneţi şi voi părerea în legătură cu cele citite.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.