Acasa > Articole > Editorial > Ministrul Bostan – o existenţă degenerată

Ministrul Bostan – o existenţă degenerată

Deci, învăţământul gratuit este o rămăşiţă a epocii comuniste. Domnul Bostan sau Dovleac, n-am reţinut exact, a apărut din bălării să conducă destinele unei ţări; n-are nicio legătură cu ţara sau cu destinele, n-are nicio legătură cu nimeni în afară de domnul Klaus Iohannis. Insul e pogorât dintr-o mahala; niciunui nobil nu i-ar veni pe limbă astfel de nerozii, decât dacă este în schema prinţului Paul, prinţul apatrid, frate de cruce cu Sorin Ovidiu Vîntu, Dumitru Dragomir ori Gigi Becali.

Lumea are nevoie de guverne, de stat, dintr-un motiv pe care domnii Cioloş, Iohannis sau Bostan, n-au cum să-l cunoască; ei au fot aduşi tocmai ca să nu cunoască de ce lumea are nevoie de stat.

Comunităţile pot trăi foarte bine şi fără a-l avea în cap pe domnul Bostan sau Dovleac, cum l-o fi chemând. Comunităţile au nevoie de stat pentru a asigura comunităţii durată, veşnicie; iar asta se face prin ceea ce ştie orice barză, prin educaţie. Nu există altă menire mai importantă a statului. Impozitele, taxele, amenzile au ca principal rost existenţa unui fond suficient de consistent ca să asigure continuitatea comunităţii în lume,în mod demn, mândru şi neatârnat. Domnul Bostan crede că banii de la buget sunt strânşi ca să-i asigure guşei sale porcăriile patronilor săi.

Dacă domnul Bostan sau Dovleac este suportat de acest popor în disoluţie grăbită, sunt totuna, vorba unui greţos, mi-e greaţă de existenţa mea!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.