Acasa > Articole > Doza De Realitate > Încă o arestare în dosarul timşean "şpagă pentru PDL"

Încă o arestare în dosarul timşean "şpagă pentru PDL"

 

Curtea de Apel Timişoara a dispus, pe 22 septembrie 2011, arestarea pentru o perioadă de 29 de zile a lui Vasile Medeşan, fost secretar executiv al PDL Timiş. Medeşan este acuzat de trafic de influenţă în dosarul „şpagă pentru PDL”, în care este arestată şi fosta şefă a ITM, Cornelia Corescu.

Iniţial, magistraţii timişoreini au dispus cercetarea în stare de libertate a lui Medeşan – care s-a autosuspendat din partid îndată ce au început cercetările -, dar procurorii anticorupţie au făcut recurs, iar astăzi decizia instanţei a fost cu totul opusă celei dintîi.

Totodată, Curtea de Apel Timişoara a judecat recursul înaintat de avocaţii Corneliei Corescu, împotriva măsurii arestării preventive. Şi Corescu a pledat pentru lăsarea ei în libertate deoarece nu reprezintă pericol public şi doreşte să se întoarcă „la familie şi la persoanele nevoiaşe de care mă ocup”. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au decis ca fosta şefă a ITM Timiş să fie cercetată în continuare în arest preventiv, aceasta fiind obligată la plata a 200 de lei, reprezentînd cheltuieli de judecată.

Cornelia Corescu, membru în Biroul Politic Judeţean al PDL, a fost reţinută, în 14 septembrie, pentru trafic de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă, fiind acuzată că a cerut 10.000 de lei de la administratorul unei firme, indicînd ca banii să fie donaţi pentru organizaţia judeţeană a Partidului Democrat Liberal.

Decizia Curţii de Apel Timişoara este definitivă.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.