Luni dimineață, procurorii DIICOT au ridicat documente de la Primăria Iaşi. Informația a fost confirmată de primarul Mihai Chirica. Potrivit edilului, oamenii legii ridică dosare cu documente ce vizează un contract de asociere din anul 2005.

„Nu sunt descinderi. Vor să ridice nişte documente pe care noi le-am trimis spre informare Parchetului referitor la un contract de asociere în participaţiune din 2005. Au venit să îşi ia documentele. Mai există în momentul de faţă un pachet de documente trimise la ei. Probabil că bănuiţi despre ce zonă vorbim. Noi am sesizat instituţiile statului şi cred că am făcut bine”, a declarat jurnaliştilor primarul Mihai Chirica.

Potrivit ziariștilor ieșeni este vorba despre „,percheziții pe Sărărie, la un imobil care îi aparține familiei Asimionesei, de unde procurorii și polițiștii ridică documente privitoare la concesiunea de către Primăria Iași a terenului de pe Sărărie, unde a fost ridicat un bloc de către familia Asimionesei. În acel imobil și-au cumpărat apartamente mai mulți ieșeni cunoscuți. Ar fi fost în total 21 de descinderi ale procurorilor de la DIICOT și ale polițiștilor de la BCCO. De asemenea, polițiștii și jandarmii ar fi stat aproximativ 30 de minute la Piramida lui Dubeț. Au fost descinderi și la Palatul Roznovanu”.

Ce zice DIICOT

La data de 26.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 24 de percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, abuz în serviciu și omisiunea sesizării.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat în vederea obținerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul unei instituții publice, pe care au construit o clădire, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

De asemenea, a rezultat faptul că activitatea infracţională a fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocaţi, notari şi funcţionari publici din cadrul unei instituții publice.

La sediile DIICOT și BCCO Iași, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 23 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO București, Bacău și Suceava, al polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași şi Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 Nimic nou sub soare

Toată povestea a fost dezvăluită de „Reporter de Iași” încă de acum un an, dar autoritățile s-au sesizat abia acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.