duminică, octombrie 17, 2021
Acasa > Articole > Editorial > PSD – la întâlnirea cu doamna „Cocoreşteanca”

PSD – la întâlnirea cu doamna „Cocoreşteanca”

Nu-i cunosc şi alt nume. Aşa îi spune toată comuna, „Cocoreşteanca”. Îmi este vecină. Ne vedem rar, din an în paşti. Mai ieri, jura că, în ceea ce o priveşte, politica o lasă rece. Ştie doar atât: mai bine moare decât să iubească un alt partid decât PSD. Trăieşte greu cu ce câştigă din magazinaşul ei cu produse alimentare. Vinde doar cele strict necesare. O ajută sora şi omul ei. Nu are concediu, nici sărbătorile nu sunt un răgaz pentru ea. O cunoaşte toată lumea; vecinii şi cumpărătorii sunt legătura ei cu viaţa. Şi televizorul, când are timp, adică rar. Ajută cât poate şi cu ce are; un meşter bun la aia, la ailaltă, o marfă vândută „pe caiet”… Mai are un lucru sfânt: curăţenia! Sigur, nu toţi care o cunosc ar spune despre ea numai vorbe bune, c-aşa-i lumea! Ea nefiind totuşi o vorbăreaţă.
Azi, soţia mea a vizitat-o să cumpere nişte caşcaval şi smântână.
– Doamnă, i-a zis, spuneţi-i domnului Cristache că nu-mi mai pot ţine legământul cu PSD. Să scrie undeva: ne omoară! Nu vreau să mai aud de el! Am ajuns să pun bani din puşculiţă ca să pot ţine magazinul. Iar eu, fără magazin, ce mă fac? Mor, ce altceva mă aşteaptă?
Citisem, zilele trecute, rezultatele unui sondaj IMAS. Nu le-am dat crezare. Sigur, faptul că PSD scădea în sondaje nu era o surpriză. Pricina pentru care mi se păreau a fi scoase din iepuraş era alta: pe primul loc figura PNL, un partid de batjocura lumii, având în frunte un cântăreţ la vuvuzele, fără nicio idee liberală, a lui, sau a partidului. Doar declaraţii linguşitoare, cu glasul arogant al slugii docile.
Nu cu mult timp în urmă, scrisesem despre locul jalnic ocupat de Liviu Dragnea în politica ţării. Anunţam chiar dezintegrarea apropiată a PSD, în cazul în care membrii buni nu-şi revin din starea de visare şi vor continua să asculte cântecul de sirenă al unui trădător acoperit de falduri mincinoase. Scriam, dar nu simţeam: vorbeau judecăţile teoretice.
Iată de ce glasul doamnei Cocoreşteanca, năduful macabru al vorbelor ei, a pătruns de data asta în simţuri. Şi nu moartea PSD-ului o plâng, ci varianta de rămâne singuri cu nişte terchea-berchea cap de coloană.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.