La data de 07.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 4 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  trafic de droguri de mare risc.

Măsurile au fost dispuse după ce, la aceeași dată, doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant, în locații diferite,  în timp ce transportau, pe cale terestră, cantitățile de 1 kilogram, respectiv 500 grame 3-CMC (drog de mare  risc), în scopul comercializării.

S-a reținut faptul că cei 4 inculpați, coordonați de către un alt inculpat, încarcerat (trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe psihoactive, trafic de droguri de risc și de mare risc și  conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendată), au deținut și transportat drogurile de mare risc, în scopul comercializării către consumatori de pe raza județului Maramureș.

Au fost puse în aplicare și mandate de percheziție domiciliară, inclusiv în camera în care se află inculpatul încarcerat, fiind  identificate și ridicate 41 de pliculețe cu substanță vegetală, 27 de comprimate de Xanax,  4 telefoane mobile , precum și alte mijloace de probă.

La data de 08.08.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș,  a dispus  arestarea preventivă a celor 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipale din Baia Mare, al luptătorilor și criminaliștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

N.R. Cei patru arestați –  Paul Răzvan Onijan, Vlad Andrei Ștef, Alexandru Lemnean și Bianca Husa – sînt membri ai clanului Varga, iar femeia este soția șefului de rețea, Florin Husa, cel care îi coordona din pușcărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.