duminică, octombrie 17, 2021
Acasa > Articole > Presa > Trafic de stupefiante în cluburile de fițe

Trafic de stupefiante în cluburile de fițe

În urmă cu câteva zile, Tribunalul Neamț a decis arestarea a zece persoane, între care și patronii unui club de fițe din Piatra Neamț.

Pe numele lui Constantin Cuejdianu și Cristian Valentin Dobrea au fost emise mandate de arestare pentru trafic de droguri de mare risc.

Anchetatorii DIICOT susțin că în cluburile patronate de cei doi, Jazz City și Chaplin′s, se organizau petreceri ilegale, unde se consumau droguri de mare risc, între care și cocaină. Procurorii mai spun că petrecăreții intrau pe ușa din spate, după ce, în prealabil, trimiteau un sms care conținea un anumit cod de acces, dinainte stabilit.

„Administratorul acestui local ( Chaplin′s – n.n.) îşi anunţă prietenii apropiaţi şi-i invită la petreceri unde vin mai mulţi dealeri. Ca mod de lucru, invitaţii la petrecerile private urcă la etajul pub-ului unde, în jurul orelor 24:00 – 01:00 sunt chemaţi mai mulţi dealeri de droguri care-şi comercializează marfa către consumatori. Inculpatul este cel care strânge sumele de bani de la consumatori după care contactează dealerii în funcţie de tipul de droguri pe care vor să-l achiziţioneze“, precizează procurorii DIICOT, în referatul de arestare depus la Tribunalul Neamț.

Cocaină și ecstasy

La una dintre petrecerile ilegale, la care au participat 50 de persoane, care a avut loc în noaptea de 6 spre 7 aprilie 2021, petrecăreții au avut la discreție droguri de mare risc, precum cocaină și ecstasy. La alte petreceri, se consumau alte tipuri de droguri, precum metamfetamine, care erau vândute cu 400 de lei.

Unul dintre investigatorii sub acoperire a relatat cum avea loc furnizarea drogurilor. Petrecăreții se adunau în club, după care adunau banii pentru consumul de droguri. Ulterior, unul dintre cei doi patroni îl chema pe dealer-ul de droguri care livra o cantitate mai mare de droguri. Potrivit raportului ofițerului sub acoperire, la petrecerea respectivă s-au vândut 60 de grame de cocaină, în valoare de aproximativ 21.000 de lei.

Furau la cântar

Potrivit referatului de arestare, procurorii DIICOT arată că dealer-ii de droguri îi furau pe petrecăreți la cântar. De exemplu, unul dintre investigatorii sub acoperire a raportat că a fost chiar el înșelat. Astfel, în loc de un gram de droguri, i s-au livrat efectiv doar 0.78 grame.

„Drogurile erau consumate în incintă, cu acceptul expres al inculpatului. Ca mod de lucru, consumatorii mergeau la bar şi solicitau să le fie puse la dispoziţie farfurii în vederea consumului. După ce primeau farfurii de porţelan de culoare albă, consumatorii reveneau la mese şi puneau drogurile pe acele farfurii de unde erau prizate, fumate sau inhalate, în funcţie de tipul acestora“, se mai arată în referatul de arestare.

Ultima petrecere a avut loc în data de 17/18 aprilie 2021. La descinderea forțelor de ordine, pe mai multe mese au fost găsite farfurii de culoare albă, pe care erau presărate cocaină. În total, 28 grame de cocaină a fost găsită de polițiștii de la antidrog cu ocazia acesteor descinderi.

Sursa EVZ

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.