Zece ani de libertate și o amendă de la cinci la zece mii de lei ar putea să-l coste pe un brașovean faptul că „a poftit” la cutia milei și la o sticlă de băutură.

Concret, pe 30 decembrie 2023 reprezentanții unui lăcaș de cult din Predeal au sesizat Poliția că a dispărut cutia milei, în care se aflau „aproximativ 2.000 de lei”. De unde or fi știut oamenii bisericii cîți bani se aflau în cutia milei și cum pot face dovada sumei de bani nu este clar. Dar este clar că polițiștii au reținut un bărbat de 45 de ani pe care îl bănuiesc de comiterea „sacrilegiului”. Și-l mai bănuiesc, pe același bărbat, că înainte a furat, dintr-un magazin, „o sticlă de băutură alcoolică”.

Urmarea? Insul a fost reținut sub acuzațiile de furt și furt calificat, a fost depus în arestul IPJ Brașov și prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Brașov. Dacă acesta va fi găsit vinovat, potrivit legii, furtul se pedepseşte cu închisoare corecţională de la trei luni la doi ani, amendă de la 5.000 la 10.000 lei şi interdicţie corecţională de la unu la doi ani. Pedepsele pentru furt calificat sînt mai severe decît cele pentru furtul simplu. Conform art. 229 din Codul Penal, furtul calificat se pedepsește cu închisoarea de la unu la zece ani, în funcție de circumstanțele săvîrșirii faptei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.