Acasa > Articole > Politic > Adio, dar ramii cu mine!

Adio, dar ramii cu mine!

Intre doua festivitati, trei huiduieli si cinci scandaluri, prim – ministrul a gasit ragaz sa convoce o noua sedinta de guvern pentru aceasta dupa – amiaza. Conform Legii de organizare si functionare a Guvernului, chiar daca au demisionat, ministrii pesedisti trebuie sa participle activ la aceste sedinte inca cel putin 15 zile. Normele precizeaza ca "demisia din functia de membru al Guvernului se anunta public, se prezinta in scris prim-ministrului si devine irevocabila din momentul in care s-a lua act de depunerea ei, dar nu mai tirziu de 15 zile de la data depunerii". In traducere libera, daca Emil Boc vrea poate sa-i elibereze pe demisionari instantaneu, daca nu, poate sa-i tina “cu forta” alaturi de el inca doua saptamini. Perioada in care acestia trebuie sa munceasca. Inclusiv pentru organizarea alegerilor prezidentiale si la “rezolvarea” crizei economico-sociale.

Dupa cele 15 zile, care devin sau nu obligatorii, in functie de pofta premierului, urmeaza 45 de zile de interimat.

Tot pentru eficienta, Boc a facut deja primele nominalizari, informeaza Mediafax. In fruntea listei s-a pus pe sine. El este dispus sa asigure interimatul fie la Externe, fie la Educatie, in timp ce “locotenentului” Videanu i-ar reveni Sanatatea sau IMM-urile. Daca in final Emil Boc ar opta pentru Educatie, Externele ar urma sa-i apartina lui Predoiu, care este propus si pentru relatia cu Parlamentul. La Mediu “s-ar duce” Elena Udrea, iar Pogea ar prelua si Munca. Agricultura a ramas Cenusareasa pentru ca nimeni nu pare interesat de un domeniu cu atit de multe probleme.

Totusi, cineva va trebuie sa se sacrifice, deoarece, spun sursele citate de Mediafax, "asigurarea interimatului la ministere va fi realizata doar de catre ministrii ramasi, pentru că altfel ar fi nevoie de aprobarea de catre Parlament a unui nou Cabinet”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.