Astăzi, în jurul pînzului, Judecătoria Pogoanele a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele Cristinei Drăghici, fostă contabilă la Primăria Padina.

Funcționara a fost reținută pe data de 13 ianuarie 2022 de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău pentru delapidare și fals intelectual.

Potrivit comunicatului Poliției, „din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 -2021, buzoianca şi-ar fi însuşit 245. 524 lei din bugetul unităţii administrative-teritoriale în cadrul căreia era angajată.

Activitatea infracţională a presupus efectuarea unor plăţi în conturile personale sub diverse titluri (prestări servicii, cotizaţie sindicat, restituiri garanţii materiale, plata concediului de odihnă neefectuat sau alte titluri), dar şi alimentarea cu combustibil a autovehiculelor folosite de membrii familiei, prin folosirea fără drept a cardului de carburant remis de furnizor unităţii administrativ-teritoriale.”

Odată cu reținerea Cristinei Drăghici, în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri.

Prezentată în fața magistraților de la Judecătoria Pogoanele, aceasta a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, măsură care deja a fost contestată.

Potrivit Codului Penal, delapidarea se pedepsește cu închisoare între 2 și 7 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.