vineri, ianuarie 28, 2022
Acasa > Articole > Doza De Realitate > Step Chef Atipic, primul concurs de gătit dedicat persoanelor atipice din România

Step Chef Atipic, primul concurs de gătit dedicat persoanelor atipice din România

Dizabilitatea înnăscută sau dobândită pe parcursul vieții, este o barieră  față de care întreaga comunitate se face responsabilă în a învăța să conviețuiască cu ea și în a accepta prezența persoanelor cu nevoi speciale.

Step-Hear România, Rampe Mobile și BILANCIA România au decis să schimbe atitudini și mentalități și lansează primul concurs de gătit pentru persoanele cu deficiențe de vedere și locomotorii din România.

Step Chef Atipic, este locul în care pasionații de gătit au șansa să-și demonstreze abilitățile de bucătari și să fie și răsplătiți pentru asta. Un juriu de specialiști coordonat de Chef Antonio Passarelli va premia cel mai gustos fel de mâncare.

Prin concursul Step Chef Atipic, oferim persoanelor atipice oportunitatea unică de a demonstra tuturor că abilitatea este cea care îi definește și nu dizabilitatea. Este o mare realizare iar titlul de Step Chef Atipic va certifica  faptul ca implicarea, toleranța si încrederea  sunt  atributele unui viitor mai lipsit de bariere ”, declară Gabriela Coman, Director al Rampe Mobile.

Scopul concursului „Step Chef  Atipic”,  este de a promova dreptul la o viaţă mai accesibila pentru persoanele atipice. Pentru că înainte de a fi persoane cu dizabilități, aceştia sunt oameni și au dreptul la o viaţă  cât mai normală.

„Persoanele cu dizabilităţi au calităţi deosebite, aptitudini extraordinare şi talente uimitoare! Au o viaţă pe care vor să şi-o trăiască; au emoţii, ambiţii şi dorinţe, pentru că sunt oameni la fel ca noi. Sunt printre ei mulţi cu suflete frumoase și caractere nobile, cu poveşti de viaţă impresionante şi care au nevoie de suportul și încurajarea noastră, nu de judecata şi indiferenţa noastră. Iar concursul „Step Chef Atipic ” asta își propune să arate lumii”, declară Marian Coman, Director al Step-Hear România.

Concursul „Step Chef Atipic” este un proiect  care  pune accent pe nevoia accesibilizării tuturor spațiilor pentru ca toți cetățenii să fie parte a comunității.

„În România sunt aproximativ 800.000 de persoane cu dizabilităţi, persoane dezavantajate, cărora, prin impasibilitatea instituţiilor sau chiar a altor persoane, le este negată participarea la viaţa socială şi economică în România. Dar ei sunt o resursă extrem de valoroasă pentru societatea noastră dacă ştim să canalizăm energiile lor şi dorinţa de a se integra atât din punct de vedere personal, cât şi din punct de vedere social şi economic.” declară Valentin Neagu, Director al BILANCIA România.

Concursul Step Chef Atipic se va desfășura în luna mai 2022 la sediul BILANCIA România în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, Consiliul Național al Dizabilității și Grupul de Inovație și Expertiză Socială. Înscrierea se face online pe pagina: https://step-hear.com.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.