Acasa > Articole > Doza De Realitate > DNA, dosare de doi bani

DNA, dosare de doi bani

 

Atunci cînd nu le lucrează foarte prost, astfel încît inculpaţii să rămînă în libertate, procurorii anticorupţie se ocupă de dosare în care valoarea mitei e jenantă. Iată un astfel de exemplu:

 

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MĂNĂSTIREANU RADU-VASILE, comisar în cadrul Gãrzii Financiare – Secţia Judeţeană Iaşi, în sarcina acestuia reţinându-se infracţiunea de luare de mită .

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 16 februarie 2011, inculpatul Mănăstireanu Radu-Vasile, în calitate de comisar al Gãrzii Financiare Iaşi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a acceptat şi primit de la administratorul unei societăţi comerciale din Iaşi suma de 1.000 lei pentru a aplica o sancţiune contravenţională minimă în raport cu neregulile constatate la societatea comercială respectivă şi pentru a nu extinde verificările.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului, fiind indisponibilizată o sumă de bani aparţinând acestuia, la dispoziţia organelor judiciare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Iaşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.